Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krimas tūrisma ministram grūti iedomāties Jauno vilni bez Jūrmalas

Starptautisko jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis bez Jūrmalas grūti iedomāties, taču, zinot Jūrmalas un Latvijas iespējas, var prognozēt, ka vieta tukša nepaliks, ceturtdien žurnālistiem vērtēja Krimas kūrortu un tūrisma ministrs Aleksandrs Lijevs.

Uz jautājumu, vai Krima būtu gatava "pārņemt stafeti" pēc tam, kad Jaunā viļņa rīkotāji paziņojuši par lēmumu neturpināt sadarbību ar Jūrmalu, Lijevs norādīja, ka Krimai ir liela pieredze šādu pasākumu organizēšanā, jo tā rīko vairāk nekā 100 festivālu. Taču par festivāla rīkošanu Krimā viņš bija atturīgs.

Krima radot jaunus festivālus, un nevienam reģionam neko neesot atņēmusi, sacīja Lijevs.

"Vai Krima var pie sevis uzbūvēt Eifeļa torni, ja to izjauc Francijā? Var, bet tas nebūs Eifeļa tornis, tas būs Krimas tornis. Jaunais vilnis ir Jūrmalas festivāls, kas asociējas ar Jūrmalu," sacīja Lijevs, paužot cerību, ka tā arī paliks. Tomēr, ja tā nebūs, vieta tukša nepaliks.

Jūrmalā ir attīstīta infrastruktūra, un tur parādīsies kaut kas nebūt ne sliktāks, vērtēja Krimas ministrs, uzverot gan Jaunā viļņa zīmola nozīmi.

Kā ziņots, ceturtdien tiks parakstīts sadarbības līgums starp Jūrmalu un Krimas pilsētu Aluštu. Jau pērn parakstīta vienošanās starp Rīgu un Krimu.

Kā ziņots, konkursa organizators un komponists Igors Krutojs izplatījis paziņojumu, atklājot, ka jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Konkurss Jūrmalā šovasar bija iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu Jaunais vilnis 2012 jau ir sākusies, un atsevišķās cenu grupās uz atsevišķiem pasākumiem tās vairs nav pieejamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas