Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kristovskis pērn ticis pie lieliem parādiem

Bijušais ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) gada laikā kopš amata pilnvaru nolikšanas ir aktīvi rīkojies ar akcijām, tās iegādājoties un pārdodot, kā arī palielinājis savas parādsaistības par vairākiem desmitiem tūkstošu latu.

Informācija Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā publicētajā amatpersonas deklarācijā, kuru iesniedz pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas par pirmo gadu - no 2011.gada 25.oktobra līdz 2012.gada 25.oktobrim -, Kristovskis norādījis parādsaistības 73 990 latu apmērā, un tās ir gan eiro, gan arī latos. Tāpat viņš izsniedzis arī aizdevumus - kopumā 13 000 latu. Viens parāds atgūts - tā summa bijusi 10 000 eiro jeb 7000 latu.

Gada laikā kopš amata pilnvaru nolikšanas Kristovskis veicis darījumus ar akcijām, tās iegādājoties un pārdodot, turklāt akcijas iegādātas dažādās valūtās - latos, ASV dolāros un Kanādas dolāros. Akcijas iegādātas par dažādām summām, taču lielākoties virs 10 000 latu. Piemēram, bijušais politiķis iegādājies akcijas 10 799 latu vērtībā, pārdevis akcijas 24 169 latu vērtībā. Akcijas iegādātas arī par nedaudz mazākām summām, piemēram, par 5270 Kanādas dolāriem jeb 2740 latiem. Viņš arī veicis darījumus ar ieguldījumu fondiem, tie notikuši ar ASV dolāriem.

Kristovskis dažādās bankās un dažādās valūtās uzkrājis arī visai iespaidīgas naudas summas, piemēram, AS Danske Bank 123 117 latus dažādās valūtās - eiro, ASV dolāros un Zviedrijas kronās, SEB bankā izveidots uzkrājums 100 696 latu apmērā. Savukārt skaidrā naudā viņš uzkrājis 1150 latus.

Deklarācijā Kristovskis norādījis, ka viņam pieder 2006.gada izlaiduma automašīna Jaguar, zeme un māja Ventspilī, dzīvoklis Ventspilī kopīpašumā ar Jāni Jansonu, Rīgā kopīpašumā ar Valdu Birziņu viņam pieder zeme un puse no mājas domājamām daļām, tāpat kopīpašumā ar Jāni Jansonu viņam pieder zeme un māja Ventspils novadā un Apes novadā, vēl Ventspils novadā viņš ir īpašnieks vēl vienam zemes gabalam.

Tāpat bijušais ministrs Valsts ieņēmumu dienestu informējis, ka laikā no 2004. līdz 2009.gadam, kad bijis Eiropas Parlamenta deputāts, viņš ir veicis ikmēneša maksājumus Eiropas Parlamenta bezpeļņas organizācijā - Pensiju fondā- 65 000 eiro (45 500 latu) apmērā. Tāpat viņš ir apmaksājis studijas 35 100 latu apmērā.

Pēc darba Eiropas Parlamentā Kristovskis ir bijis Rīgas domes deputāts, ievēlēts no partijas Pilsoniskā savienība saraksta, arī kandidējis uz Rīgas mēra amatu. Pēc tam viņš ievēlēts par 10.Saeimas deputātu, taču mandātu nolicis uz laiku, kamēr pildījis ārlietu ministra pienākumus. Saeimas ārkārtas vēlēšanās Kristovskis saņēma ļoti daudz svītrojumu, līdz ar to neiekļuva parlamentā, kā arī zaudēja ministra amatu. Pēc tam viņš kļuva par sava partijas biedra Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Kārļa Šadurska palīgu un padomnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas