Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Krūmani atbrīvo no FKTK priekšsēdētājas amata

Saeima ceturtdien aizklātā balsojumā pieņēma lēmumu atbrīvot no amata Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāju Irēnu Krūmani, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.

Par I.Krūmanes atbrīvošanu no amata balsoja 85 deputāti, pret nebalsoja neviens, atturējās trīs deputāti.

Jau ziņots, ka I.Krūmane šī gada 28.novembrī vērsās Saeimā ar iesniegumu, kurā informēja par atkāpšanos no FKTK priekšsēdētājas amata ar šā gada 29.novembri.

I.Krūmane pārstāj pildīt amata pienākumus no brīža, kad Saeima viņu atbrīvojusi no amata. Jauno FKTK vadītāju Saeima apstiprinās pēc finanšu ministra un Latvijas Bankas prezidenta ieteikuma.

Lēmumprojektu par I.Krūmanes atbrīvošanu sagatavoja Saeimas Budžeta un finanšu komisija. Aģentūra BNS ziņo, ka tās priekšsēdētājs Jānis Reirs iepriekš žurnālistiem pastāstīja, ka I.Krūmane komijas sēdē, kurā izskatīja jautājumu par viņas atbrīvošanu, nav izskaidrojusi savas aiziešanas iemeslus, tomēr viņa atzinusi, ka politisko spiedienu aiziešanai no šā amata nav izjutusi. "Krūmanes kundze pateica, ka tiešā politiskā spiediena uz viņu nebija, tātad viņai neviens nav licis uzrakstīt iesniegumu, un tas ir pats galvenais, kas jānoskaidro šajā situācijā," viņš sacīja.

Runājot par to, kurš varētu ieņemt FKTK vadītāja amatu, Reirs atzina, ka tas ir smags jautājums. "Mans viedoklis ir tāds, ka šajā sarežģītajā situācijā šā amata pildītājs jāmeklē iestādes iekšienē, jo ir daudz svarīgu uzdevumu un jāielec uzreiz šo uzdevumu veikšanā, bet dažādu spiedienu dēļ šī institūcija ir ievainota, un tas nenāk par labu Latvijas finanšu sistēmai," BNS paskaidroja budžeta komisijas vadītājs.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka FKTK  vadītājam ir jābūt nozares profesionālim un viņš jāvirza nekavējoties.

"Atbilstoši likumam jaunu FKTK vadītāju izvirza finanšu ministrs un Latvijas Bankas prezidents. Līdz ar to gaidīsim no viņiem iespējamos kandidātus. Tālāk kandidāts jāapstiprina Saeimai. Jebkurā gadījumā būs nepieciešamas arī politiskas konsultācijas, lai nodrošinātu kandidātam Saeimā vairākumu,"  uzsvēra premjers.

Kā vēstīts, arī FKTK padomes loceklis Jānis Placis paziņojis par amata atstāšanu, taču tas paredzēts no 2012.gada 1.janvāra.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka I.Krūmane FKTK vadīja kopš 2008.gada 28.aprīļa. Līdz tam viņa bijusi gan Finanšu ministrijas valsts sekretāre, gan arī Valsts kases pārvaldniece, Baltijas Tranzītu bankas valdes locekle un viceprezidente, kā arī Hansabankas (tagad Swedbank) valdes locekle, Latvijas Zemes bankas valdes locekle.

FKTK nodarbojas ar Latvijas banku, krājaizdevu sabiedrību, apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas starpnieku, finanšu instrumentu tirgus dalībnieku, kā arī privāto pensiju fondu uzraudzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas