Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kurzemē notiek lielākās Zemessardzes mācības kopš 2004.gada

Ventspils novada Tārgales un Ances pagastā šodien turpinās līdz šim plašākās 1.Zemessardzes novada mācības Lielais zobens.

Iesaistot vairāk nekā 500 zemessargu un karavīru, mācībās vingrināsies un pārbaudīs novada vienību komandvadības spējas stabilizācijas operāciju plānošanā un vadīšanā, informēja 1.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciālists Krists Siksna.

Tajās veiks kaujas grupas uzturēšanas spēju pārbaudi lauka apstākļos, trenēsies militāro lēmumu pieņemšanā, plānojot operācijas, pārbaudīs komandpunkta sakaru un informācijas sistēmu darbību, kā arī pilnveidos iemaņas stabilizācijas un uzņemošās valsts atbalsta operāciju vadīšanā un izpildē.

Mācībās iesaistīs arī 70 militārās tehnikas vienības, kā arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru. Pašas Zemessardzes vienības būs mobilas, kas pavērs iespēju zemessargiem īsā laikā pāriet uz manevra uzdevumiem.

1.novads ir viens no trim Zemessardzes novadiem, kurš aptver Kurzemi un daļu Zemgales - Dobeles, Auces, Tērvetes un Jelgavas novadu. Tas sastāv no štāba, 44., 46., 51. un 52.kājnieku bataljona, kā arī 45.nodrošinājuma bataljona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas