Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Labklājības ministre: Piemaksas par darba stāžu būtu jādiferencē atkarībā no pensiju lieluma

Piemaksas pie pensijām par darba stāžu vajadzētu diferencēt - cilvēkiem, kas bijuši pensiju sistēmas maiņas ķīlnieki, piemaksas noteiktu lielākas, savukārt lielāko pensiju saņēmējiem piemaksas būtu aprēķināmas mazākas, sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Viņa arī uzskata, ka no noteikta pensijas lieluma no piemaksām par darba stāžu varētu atteikties vispār, jo sākotnēji piemaksas bija iecerētas kā kompensējošs mehānisms tiem pensionāriem, kam ir liels darba stāžs PSRS laikā, bet nebija iespējas uzkrāt pietiekamas sociālas iemaksas.

"Priekšvēlēšanu laikā par šādu diferencētu pieeju piemaksām esmu runājusi ar vairākām pensionāru organizācijām, un arī viņi uzskata, ka tas būtu taisnīgi," uzsvēra ministre.

Viņķele arī akcentēja, ka jautājumā par pensiju piemaksu izmaiņām pusgads ir minimālais laiks, kas nepieciešams, lai sagatavotos izmaiņām, ja par tām tiks lemts. Ministre ir lūgusi speciālistus veikt aprēķinus, cik plašu pensionāru kategoriju izmaiņas skartu, ja piemaksas tiku diferencētas, un kādi būtu fiskālie ieguvumi.

Arī pensiju indeksācija ir jāatjauno, turklāt jāindeksē visas pensijas, nevis tikai mazās, norādīja Viņķele, piebilstot, ka pretējā gadījumā cilvēki nebūs motivēti maksāt sociālās iemaksas.

"Premjers Valdis Dombrovskis (V) savā runā pirms jaunās valdības apstiprināšanas Saeimā minēja, ka par pensiju indeksēšanas atjaunošanu varēsim runāt sākot ar 2013.gada beigām," teica politiķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas