Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvieši visskeptiskākie Eiropā pret iespēju seksuālo minoritāšu pārstāvim ieņemt augstāko vēlēto amatu

Latvijas iedzīvotāji ir visskeptiskāk noskaņotie Eiropas Savienībā (ES), vērtējot iespēju gejam, lesbietei vai biseksuālim ieņemt augstāko vēlēto politisko amatu valstī, liecina jaunākais Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra Eurobarometer pētījums.

Skalā no viens līdz desmit, kur viens nozīmē, ka cilvēki justos ļoti neapmierināti, bet desmit - pilnīgi apmierināti, Latvijas iedzīvotāji šādai iespējai devuši 3,2 punktus. Šis ir viszemākais rādītājs ES, kur vidēji tas ir divas reizes augstāks, sasniedzot 6,6 punktus.

Arī pārējo Baltijas valstu iedzīvotāji nav tik skeptiski noskaņoti pret šādu iespēju kā Latvijā. Igaunijā savas sajūtas, augstāko vēlēto politisko amatu valstī ieņemot gejam, lesbietei vai biseksuālim, iedzīvotāji novērtē ar 4,7 punktiem, bet Lietuvā - 4,1 punktu. Viskomfortablāk, ja augstāko vēlēto politisko amatu valstī ieņemtu gejs, lesbiete vai biseksuālis, justos dāņi, dodot šādai iespējai 8,9 punktu vērtējumu.

Tāpat Latvijas iedzīvotāji ir visskeptiskāk noskaņotie par iespēju augstāko vēlēto politisko amatu valstī ieņemt transdzimuma personai vai transseksuālim. Viņi savu apmierinātības līmeni šādai situācijai novērtē ar 2,8 punktiem, kamēr vidēji eiropieši - ar 5,7 punktiem.

Vienlaikus par visbiežāk Latvijā diskriminācijai pakļautajām sabiedrības grupām Latvijas iedzīvotāji uzskata cilvēkus pēc 55 gadiem un invalīdus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas