Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvija ar līdzīgi domājošām valstīm piedāvā paplašināt sankcijas pret Krievijas amatpersonām

Latvija ar līdzīgi domājošām valstīm piedāvā paplašināt sankcijas pret Krievijas amatpersonām, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Gunda Reire.

LETA jau rakstīja, ka Eiropas Komisija 5.maijā iesniedza Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm priekšlikumus par 11.sankciju paketi pret Krieviju.

ĀM parlamentārā sekretāre akcentēja, ka Latvija līdz ar pārējām ES dalībvalstīm turpina uzturēt spiedienu pret Krieviju par tās īstenoto agresiju Ukrainā. Latvija ir ieinteresēta pēc iespējas spēcīgāku sankciju piemērošanā pret Krieviju.

Viņa vērsa uzmanību, ka kopš kara Ukrainā sākuma pret Krieviju ir pieņemtas desmit sankciju kārtas, patlaban notiek darbs pie 11.kārtas. ĀM parlamentārā sekretāre piebilda, ka šajā stadijā, kamēr vēl nav panākta visu ES dalībvalstu vienošanās, detaļas publiskot nevar.

Reire skaidroja, ka 11.sankciju kārtā uzsvars ir uz sankciju apiešanas novēršanu, tai skaitā caur trešajām valstīm. Tāpat ir svarīgi, lai jau pieņemtās sankcijas tiktu ieviestas pēc iespējas pilnīgāk. Tomēr ir arī priekšlikumi jaunu fizisko personu iekļaušanai sankciju sarakstos un citi piedāvājumi.

"Paralēli 11.sankciju kārtai Latvija kopā ar līdzīgi domājošām valstīm virza arī piedāvājumu pakļaut sankcijām konkrētas Krievijas amatpersonas, kas ir iesaistītas nopietnos cilvēktiesību pārkāpumos Krievijā, tai skaitā arī saistībā ar Krievijas opozīcijas politiķa Valdimira Kara-Murzas nepamatoto, politiski motivēto un necilvēcīgo notiesāšanu, piespriežot 25 gadus ieslodzījumā," uzsvēra ĀM parlamentārā sekretāre.

Viņa arī norādīja, ka sankciju izstrādes procesā Latvija tradicionāli sadarbojas un koordinē rīcību ar līdzīgi domājošajām valstīm. Jo īpaši cieša sadarbība ir Baltijas valstīm un Polijai. Patlaban, pēc ĀM parlamentārās sekretāres paustā, visas šīs valstis iestājas par maksimāli stingrām sankcijām.

Jau vēstīts, ka Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto 12.maijā draudēja bloķēt jaunu ES sankciju paketi pret Krieviju, nosodot Ungārijas lielākās bankas OTP iekļaušanu potenciālo sankciju mērķu sarakstā.

Kamēr OTP ir iekļauta Ukrainas sastādītajā Krievijas kara pret Ukrainu atbalstītāju sarakstā, Ungārijas valdība nepiedalīsies sarunās par jauno sankciju paketi, sacīja Sijārto ES valstu ārlietu ministru sanāksmē Zviedrijā.

Sijārto nosauca par skandalozu to, ka Ukraina iekļāvusi OTP šajā sarakstā, lai gan banka nav pārkāpusi nekādus likumus.

Ukrainas Nacionālā aģentūra korupcijas novēršanai (NACP) maija sākumā iekļāva OTP kara atbalstītāju sarakstā, apsūdzot to terorisma atbalstīšanā. NACP paziņoja, ka pat pēc kara sākuma OTP ir viena no vadošajām bankām Krievijas finanšu pakalpojumu tirgū.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas