Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvija līdz šim izdevusi 12 cilvēkus, atteikusi vienreiz

Līdz šim Latvija tikai vienā gadījumā atteikusi cilvēka izdošanu – 2007.gadā valdība nolēma neizdot Baltkrievijai tās pilsoni Juriju Britviču, kurš Latvijā lūdza politisko patvērumu. Savukārt 12 gadījumos Latvija izdošanai piekritusi, portālu Diena.lv informēja Tieslietu ministrija (TM).

Ministrija datus par izdotajiem Latvijas iedzīvotājiem apkopo kopš 2003.gada, un bez "Imantas hakera" Denisa Čalovska Latvija līdz šim tiesāšanai citā valstī izdevusi tikai vienu savu pilsoni – 2012.gadā tiesāšanai ASV izdota Egija Kuka. Viņa tika izdota saistībā ar viltota diploma iesniegšanu un ar autortiesībām aizsargāto Valsts Medicīnas ekspertīzes testa jautājumu pārdošanu Optimas Univeristātē ASV.

Savukārt kopumā šajā laikā tiesāšanai citās valstīs Latvija izdevusi 12 cilvēkus, tostarp E.Kuku. Pārējiem 11 bija citas valsts pilsonība - pieciem Lietuvas, trijiem Krievijas un pa vienam Igaunijas, Izraēlas un Gruzijas. Valstis, uz kurām Latvija šos pilsoņus ir izdevusi, ir Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija, Norvēģija, Jaunzēlande un Ukraina.

Tehniski par izdošanas procesu uz Eiropas Savienības valstīm atbild prokuratūra, savukārt uz citām - Tieslietu ministrija.

Jau vēstīts, ka 6.augustā valdība pieņēma lēmumu izdot tiesāšanai ASV kibernoziegumos apsūdzēto "Imantas hakeri" Denisu Čalovski

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas