Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijā maz viltotu eiro

Latvijā uz vietas eiro vilto reti, un kopumā valstī ir salīdzinoši neliela viltoto banknošu apgrozība, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (db.lv). 

Statistika liecina, ka no šī gada 1. janvāra līdz 1. oktobrim no apgrozības Latvijā izņemtas banknotes 440 650 eiro apmērā, kas ir par 30 000 vairāk kā 2014. gada pirmajos desmit mēnešos. Visvairāk viltotāji iecienījuši 50 eiro banknoti.

Lai gan viltojumu skaits ir nedaudz pieaudzis Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis laikrakstam norādījis, ka kopumā viltās valūtas daudzums ir niecīgs. Latvijā arī nav tehnoloģijas, lai viltotu eiro banknotes. Latviju izmanto kā viltotās naudas realizācijas valsti, taču niecīgais daudzums neatstāj iespaidu uz ekonomiku.

Maxima pārstāvis Ivars Svilāns atzinis, ka kopš pagājušā gada gadījumi skaits, kad Maxima kasēs mēģina norēķināties ar viltotu naudu, nav būtiski pieaudzis. Savukārt Swedbank mēnesī konstatē 20-30 viltotas banknotes, kas, ņemot vērā apgrozījumu, nav daudz.  

Viltotāji mēdz censties ar viltotām banknotēm norēķināties mazos veikalos vai tūristu suvenīru veikalos un stendos, kur visticamāk nav iekārtas, kas pārbauda naudas īstumu.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas