Laika ziņas
Šodien
Migla

Latvija nākamgad pārskatīs Nacionālo pretterorisma plānu

Nākamajā gadā sadarbībā ar atbildīgajām institūcijām tiks pārskatīts Nacionālais pretterorisma plāns, kurš nosaka institūciju veicamos pasākumus atbilstoši izsludinātajam terorisma draudu līmenim, portālu Diena.lv informēja Drošības policija (DP).

DP otrdien organizēja Nacionālā pretterorisma plāna ieviešanas galda mācības Sarkanais kods 2015. Mācībās piedalījās pārstāvji no Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Satversmes aizsardzības biroja, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Valsts ieņēmuma dienesta, Valsts policijas un citām pretterorisma pasākumu īstenošanā iesaistītajām institūcijām.

Mācību mērķis bija apzināt nacionālās pretterorisma sistēmas institūciju gatavību reaģēt terorisma draudu līmeņa izsludināšanas un plāna ieviešanas gadījumā.

Mācību gaitā DP sniedza analītisku pārskatu par terorisma draudu tendencēm Eiropā un Latvijā, kā arī aktualizēja preventīvo pretterorisma pasākumu nozīmi dažādu teroristiska apdraudējuma situāciju pārvarēšanā. Mācību gaitā institūcijas pārrunāja arī iespējamo rīcību un iesaistāmos resursus terorisma draudu līmeņa paaugstināšanas gadījumā, par pamatu ņemot šogad Eiropā notikušo terora aktu analīzi.

Mācību noslēgumā tika uzsvērta nepieciešamība pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām turpināt mērķtiecīgi attīstīt nacionālo pretterorisma sistēmu, pilnveidojot esošos plānus un procedūras.

Papildus DP informēja arī par to, ka nākamajā gadā sadarbībā ar mācības pārstāvētajām institūcijām tiks pārskatīts Nacionālais pretterorisma plāns, kurš nosaka institūciju veicamos pasākumus atbilstoši izsludinātajam terorisma draudu līmenim.

Pirmo reizi šis plāns apstiprināts 2008.gadā, un tas ticis pārskatīts 2011. un 2013.gadā. Jāatzīmē, ka šīs ir trešās šāda veida galda mācības, kuras tiek organizētas kopš 2013.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas