Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvija - prezidējošā cilvēktiesību pārkāpēja

Bezvalstnieki Latvijā - ar šādu virsrakstu februāra beigās vienā no ietekmīgākajiem Vācijas laikrakstiem _Die Welt _publicēts raksts par to, ka mūsu valstī tiekot diskriminēti nepilsoņi, piektdien vēsta laikraksts Diena. Tēma pasniegta no kāda 32 gadus veca rīdzinieka IT speciālista Dmitrija skatpunkta - viņam esot nepilsoņa pase, tas nozīmējot, ka viņš ir otrās šķiras pilsonis.

Šī situācija esot cilvēktiesību pārkāpums, taču Latvijas atbildīgās iestādes to nerisinot starptautiskā līmenī, līdz ar to nepilsoņi esot Rīgas un Maskavas saspīlēto diplomātisko attiecību ķīlnieki, atrodoties it kā buferzonā starp Eiropas Savienību (ES) un Krieviju - pirmās sniegtās priekšrocības viņi nevarot izmantot pilnā apmērā, bet arī otrai neesot piederīgi.Lielbritānijas respektablā izdevuma_ The Economist _redaktors Edvards Lūkass mikroblogošanas vietnē Twitter norādīja, ka raksts nav objektīvs: "Die Welt šeit ignorē Latvijas viedokli, kas deklarēts deviņdesmitajos gados." Publikācijas vienpusīgumu uzsver arī kultūras ministres ārštata padomnieks sabiedrības integrācijas un mediju politikas jautājumos komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns un Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Māris Cepurītis: "_Die Welt _atspoguļo Krievijas ārpolitisko pozīciju par Latviju kā valsti, kurā tiek pārkāptas cilvēktiesības un pastāv masu bezvalstniecība. Šāda Latvijas tēla veidošana no kaimiņu lielvalsts puses mērķtiecīgi notiek vairāk nekā desmit gadu garumā dažādos starptautiskos formātos, un mūsu problēma ir tā, ka Krievijas ārpolitiskie resursi ir daudzkārt lielāki - diplomātiskais korpuss, eksperti un pseidoeksperti, kas var braukāt apkārt un izplatīt visādus stāstus." Kaprāns piebilst: "Krievijas pilinošā taktika pastāvīgi atgādina, ka šeit kādu apspiež vai ka atdzimst nacisms. Protams, tas vairo stereotipus, un dažkārt Rietumu žurnālisti uzķeras."Ārlietu ministrijā (ĀM) Dienai atzīst, ka Latvijas vēstniecība Berlīnē reaģējusi uz šo publikāciju, nosūtot Die Welt redakcijai faktu lapu par pilsonības un valodas jautājumiem Latvijā, kā arī vēstuli. Tajā uzsvērts, ka esošā situācija rakstā interpretēta neprecīzi un pieļautas faktoloģiskas kļūdas. Vai labojums nonāks arī līdz lasītājiem, rādīšot laiks. Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 13.marta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas