Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lielveikali: Darba laiku ierobežošana būtu pretrunā ar iedzīvotāju interesēm

Lielveikalu darba laika ierobežošana, lai rosinātu cilvēkus doties uz mazākiem pārtikas veikaliem, būtu pretrunā ar brīvā tirgus ekonomikas principiem un nebūtu izdevīgi patērētājiem, tā par biedrības Zemnieku Saeima valdes priekšsēdētāja vietnieces Mairas Dzelzkalējas pausto intervijā Latvijas Radio 1 sacīja portāla Diena.lv uzrunāto pārtikas lielveikalu pārstāvji.

M.Dzelzkalēja intervijā norādīja, ka lielveikalu darba laika ierobežošana nodrošinātu vairāk darba vietu, lielākas iespējas mazajam biznesam un iespējams arī plašāku vietējo produktu klāstu veikalu plauktos. "Mēs ļoti daudzās Eiropas valstīs redzam, ka lielveikali nestrādā svētdienās, lielveikali strādā līdz pieciem sešiem. Un tad vakaros, ja mēs gribam iepirkties, mums ir jāiet uz maziem veikaliņiem," sacīja M.Dzelzkalēja.

Tomēr, kā portālam Diena.lv sacīja Rimi Latvia vecālā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere, šāds solis būtu pretrunā ar iedzīvotāju interesēm un neveicinātu valstij nepieciešamo nodokļu pieplūdumu. "Jebkuri mākslīgi un uz atsevišķu uzņēmēju darbības ierobežošanu vērsti ierosinājumi ir pretrunā ar brīvā tirgus ekonomikas principiem un nav izdevīgi patērētājiem," norādīja D.Valnere.

Tāpat uzskata arī Maxima veikalu tīkla preses sekretārs Ivars Andiņš, norādot, ka mākslīgi ierobežojot veikalu darba laiku, patērētājiem par iepirkšanos mazākos veikalos nāktos maksāt dārgāk.

"Galvenais iemesls, kāpēc lielākā daļa cilvēku izvēlās lielveikalus ir tas, ka viņos lielākā daļa produktu ir nopērkami lētāk, tāpēc, ka lielveikali ir efektīvāks veikalu veids un daudz kas ir unificēts, izveidotas labas loģistikas shēmas. Tieši tāpēc cilvēki dod priekšroku lielveikaliem pret mazajiem veikaliem – gan lielākas izvēles, gan cenas dēļ," norādīja I.Andiņš.

Tāpat viņš sacīja, ka mākslīga lielveikalu darba laiku ierobežošana šādā ekonomiskajā situācijā būtu absurds, jo cilvēkiem par to pašu produkciju mazākos veikalos nāktos maksāt dārgāk. "Mēs redzam, ka cilvēki skaita katru santīmu savā makā, kur tad vē , ja vakaros slēgs lielveikalus, tad viņiem to santīmu makā atliks vēl mazāk," pauda Maxima veikalu tīkla pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas