Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LM: Turpmāk NVA būtiskākie finanšu izdevumi būs jāsaskaņo ar ministriju

Ņemot vērā to, ka šobrīd Labklājības ministrijai (LM) nav izdevies iegūt skaidrību par vairākiem ar finanšu plānošanu un personāla politiku saistītiem jautājumiem, Nodarbinātības valsts aģentūrai (NVA) ir uzlikti zināmi ierobežojumi attiecībā uz rīcību ar finanšu līdzekļiem. Turpmāk atsevišķas NVA aktivitātes un būtiskākie finanšu izdevumi ir jāsaskaņo ar LM, piektdien, tiekoties ar NVA struktūrvienību un arodbiedrību pārstāvjiem, norādīja labklājības ministre Ilze Viņķele.

Tāpat ministre uzsvēra, ka ir atcelts NVA izdotais rīkojums par algu izlīdzināšanu, saskaņā ar kuru būtiskam NVA ierēdņu un darbinieku skaitam bija paredzēts, sākot ar 2012.gada 1.februāri, samazināt mēnešalgas, un aicināja NVA vadību maksimāli ātri par to informēt ikvienu NVA strādājošo.

Tā kā LM ir uzņēmusies atbildību par iepriekšminēto procesu, labklājības ministre ir uzdevusi pienākumu vairākiem LM speciālistiem maksimāli ātri noskaidrot visus faktiskos apstākļus, iztrūkuma rašanās iemeslus un piedāvāt iespējamos situācijas risinājumus.

Vienlaikus I.Viņķele norādīja, ka neviens no NVA līdz šim īstenotajiem pakalpojumiem un projektiem netiek pārtraukts.

Jau ziņots, ka labklājības ministres rīkojumu no trešdienas no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināta NVA direktore Baiba Paševica. NVA direktores pienākumus uzdots veikt NVA direktores vietniecei Vivitai Pūliņai.

Disciplinārlieta pret NVA direktori ierosināta par Likuma par budžetu un finanšu vadību 24.panta pirmās un trešās daļas neievērošanu. Ministrija norādīja, ka 2012.gadā NVA atalgojuma fonds ir saplānots, pārsniedzot likuma Par valsts budžetu 2012.gadam valsts budžeta apakšprogrammā Nodarbinātības valsts aģentūras darbības nodrošināšana noteiktos valsts budžeta saistību (izdevumu) maksimāli pieļaujamos apjomus atlīdzības, t.sk., atalgojuma sadaļā.

Pēc finanšu aprēķiniem NVA plānotais atalgojuma fonds 2012. gadā sastāda 2 399 575 latu un darba devēja obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas, kuras var attiecināt uz atalgojumu ir 554 509 lati, veidojot deficītu atalgojumam 171 739 latu apmērā un attiecīgi arī papildus deficītu darba devēja obligātajām sociālās apdrošināšanas iemaksām 17 032 latu apmērā pret likumā Par valsts budžetu 2012. gadam apstiprināto finansējumu. Tādējādi kopējais NVA atlīdzības fonda iztrūkums, kuram šobrīd nav sagatavots secīgas pasākumu kopums deficīta samazināšanai sastāda 188 771 latu. "Šajā situācijā institūcija ir uzņēmusies lielākas saistības nekā tai ir pieejams valsts budžeta finansējums, un ir nepieciešams izskatīt iespēju veikt kompleksu finanšu plānošanas pārbaudi," teikts LM paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas