Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LNT un TV3 solījuši palikt bezmaksas virszemes apraidē

Komerckanāli LNT un TV3 ir solījuši nākamgad palikt bezmaksas apraidē, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio apliecināja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece.

Tas nozīmē, ka tiem skatītājiem, kas televīziju skatās virszemes apraidē arī nākamajā gadā būs pieejami četri nacionālie kanāli - LTV1, LTV7, kā arī LNT un TV3.

"Abi nacionālie komerctelevīziju kanāli ir solījuši palikt bezmaksas apraidē. Tas ir tāds labs signāls tam, ka nacionālie komerckanāli ir sapratuši, ka viņu situācija Saeimā un valdībā ir zināma, un Saeima ķērusies pie tās risināšanas," sacīja Mūrniece.

Viņa pateicās komerckanāliem par gatavību strādāt finansiāli neizdevīgā situācijā, tādējādi nākot pretī sabiedrībai.

Jau vēstīts, ka TV3 un LNT bija brīdinājušas, ka no 1.janvāra tās varētu izstāsties no bezmaksas piedāvājuma virszemes apraidē. Televīzijas pamatoja, ka uzņēmuma "Lattelecom" prasītā ikgadējā maksa par apraidi, kas ir 650 tūkstoši latu, tām ir par lielu.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāti pagājušajā nedēļā nodeva skatīšanai komisijās grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz nacionālajiem elektroniskajiem medijiem tiesības pieprasīt maksu no televīzijas programmas retranslētājiem, kas bija viena no nacionālo komerckanālu prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas