Laika ziņas
Šodien
Migla

LTV: Rīgas pašvaldības policijas vadībā cilvēks bez atbilstošas izglītības

Kopš novembra Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs ir Andrejs Aronovs, kurš oficiāli šo amatu ieņemt nevarētu atbilstošas izglītības trūkuma dēļ, svētdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījumus De facto.

Lai kļūtu par pašvaldības policijas priekšnieka vietnieku, nepieciešams saņemt iekšlietu ministra rakstisku piekrišanu, turklāt pretendentam nepieciešama augstākā izglītība - šādas prasības paredz likums "Par policiju". Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) raidījumam norādījis, ka šāds saskaņojums viņam nav prasīts. Savukārt Aronova vienīgais izglītības dokuments ir par vidusskolas beigšanu 1996.gadā, ziņoja raidījums.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) atklājis, ka Aronovs "mācās 2.kursā, lai iegūtu augstāko juridisko izglītību. Jā, tā ir liela uzticība no domes vadības puses viņam attaisnot to, ka viņš kā pienākumu izpildītājs ir cienīts savā kolektīvā un tiek galā ar saviem pienākumiem."

De facto atgādināja, ka Aronovs 2013.gadā pašvaldību vēlēšanās kandidēja no apvienības Saskaņas centra un partijas Gods kalpot Rīgai apvienotā saraksta.

"Mums īstenībā ir tāda sistēma, ja mums ir kādi vakanti amati un darbinieki vēlas pieteikties, kad ir iekšēji konkursi, jebkurā gadījumā viņš sākumā tiek iecelts par pienākuma izpildītāju. Tad pēc noteikta laika ir atestācijas pārbaude,” raidījumā izsakās Aronovs.

Savukārt Ameriks noliedza šādas sistēmas pastāvēšanu: "Mums tiešām nav nekāda sistēmas par pienākumu izpildītājiem. Rīgas domē vienkārši ir daudz institūciju. Ir kadru mainība un tad, kad kāds cilvēks tiek virzīts vai nu no paša departamenta vidus, vai arī meklēts no citām iestādēm, sākumā viņu liek par pienākumu izpildītāju."

Raidījums gan minēja vēl vairākus piemērus, kur Rīgā augstos amatos ilgstoši tiek turēti pienākumu izpildītāji. Piemēram, Rīgas domes Satiksmes departamentā jau septiņus mēnešus pie oficiāla amata netiekot bijušais lidostas šefs Krišjānis Peters, arī Pilsētas attīstības departamenta projektu vadības pārvaldes divas no trīs nodaļām vadot pienākumu izpildītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas