Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lūdz palīdzēt smagi slimajam Denisam

Dvīnīšiem Denisam un Amēlija ir tikai desmit mēneši, bet Denisam jau piešķirta invaliditātes grupa. Bērnam ir diagnoze – īsās zarnas sindroms, kas nozīmē, ka barības sagremošanas process ir traucēts, barība neasimilējas un caurejas dēļ nākas mainīt autiņbiksītes vairāk nekā 20 reizes dienā. Lai mazulis dzīvotu, biedrības Sociāli nozīmīgu projektu centrs Varonis lūdz steidzami ziedot, lai varētu iegādāties bērnu medicīnisko pārtiku Aptamil Low lactose, portālu Diena.lv informēja biedrības pārstāve Svetlana Starostina.

Dvīņi Deniss un Amēlija piedzima priekšlaicīgi. Amēlija piedzima vesela, bet Deniss – ļoti vājš. Mazulis tiešām bija ļoti smagā stāvoklī. Viņam bija apgrūtināta elpošana, zarnu trakta necaurejamība un iedzimts īsās zarnas sindroms. Trešajā dzīves dienā Denisu pārveda uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, kur viņam veica divas operācijas. Mazuļa stāvoklis uzlabojās, taču vēl arvien viss, ko viņš ēda, neaizkavējās organismā, pārtika neasimilējās un organisms to izvadīja. Pirmos četrus savas dzīves mēnešus Deniss pavadīja slimnīcā, un tikai februārī viņu izrakstīja un ļāva doties mājās. Šķita, ka situācija stabilizējās, un māmiņa atviegloti uzelpoja, jo divi bērniņi, no kuriem viens turklāt prasa pastāvīgu aprūpi, ir ļoti smags pārbaudījums.

Sešu mēnešu vecumā bērniņa stāvoklis pasliktinājās, un nācās atgriezties slimnīcā. Pēc rūpīgiem izmeklējumiem un visu nepieciešamo analīžu un procedūru veikšanas ārsti stingri ieteica barot dēliņu tikai ar speciālo medicīnisko pārtikas maisījumu Aptamil Low lactose un atrasties pastāvīgā ārstu uzraudzībā.

Viena šāda medicīniskās pārtikas maisījuma Aptamil Low lactose burciņa maksā aptuveni astoņus latus, un tās pietiek četrām dienām, tas nozīmē, ka mēnesī ir vajadzīgi 64 latu tikai pārtikai vien. Šis pārtikas maisījums ir vienīgā barība, kura pilnībā uzsūcas un organisms paspēj to asimilēt. Tādējādi mazulis saņem nepieciešamās barības vielas un var pilnvērtīgi attīstīties. Bērniņam augot būs vajadzīgas arī lielākas pārtikas devas. Denisam visu laiku ir šķidra vēdera izeja, tāpēc autiņbiksītes ir jāmaina dažreiz pat līdz 27 reizēm dienā. Šādas vēdera izejas dēļ mazulis zaudē svaru, un tādēļ sāk atpalikt attīstībā, it īpaši salīdzinājumā ar savu veselo māsiņu Amēliju.

Ģimene atrodas sarežģītā finansiālā situācijā, tāpēc viņiem ir vajadzīga palīdzība arī ar autiņbiksīšu iegādi un līdzekļiem pret izsitumiem. Deniss dzīvo ar mammu, dvīņu māsiņu Amēliju un vecāko māsiņu Kristiānu Lielvārdē īrētā dzīvoklī bez ērtībām. Ģimene ir sociālā dienesta klients, māmiņa viena pati audzina trīs bērniņus. Ģimenes ienākumi ir ļoti zemi – māmiņa saņem tikai bērnu pabalstus 164 latu apmērā mēnesī. Viņai nav iespējas apmaksāt speciālo medicīnisko pārtiku un lielo autiņbiksīšu daudzumu.

Lai bērniņš dzīvotu, pieņemtos svarā un attīstītos, ir vajadzīgi 1 572 lati.

Lai Deniss izdzīvotu, Jūs varat ziedot līdzekļus uz kādu no zemāk sniegtajiem kontiem ar norādi "Veselības fonds: Denisam Jučam" vai zvanot pa tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu ir viens lats, ziedojums – 88 santīmi).

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība Sociāli nozīmīgu projektu centrs Varonis
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

Swedbank - Swift : HABALV22
LV56 HABA 0551 0256 3242 3

Nordea - Swift : NDEALV2X
LV50 NDEA 0000 0832 0470 0

Dnb - Swift : RIKOLV2X
LV79 RIKO 0002 0132 1147 0

Citadele Swift : PARXLV22
LV94 PARX 0013 4195 7000 1

paypal: [email protected]


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas