Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Nacionālā apvienība: Jaunā Viļņa organizatoriem jāatvainojas Latvijas žurnālistiem

Jaunā Viļņa organizatoriem jāatvainojas Latvijas žurnālistiem par viņu brīvības ierobežošanu, uzskata nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvji, portālu Diena.lv informēja Visu Latvijai! preses sekretārs Arnis Neretnieks.

"Atsaucoties uz piektdien izskanējušo informāciju par to, ka Jaunais Vilnis organizatori no preses konferences un visa pasākuma norises vietas rupjā veidā patriekuši portāla TVNET žurnālisti, saplēšot pat viņas akreditācijas karti, VL-TB/LNNK vēlas kaimiņzemes viesiem atgādināt, ka Latvija nav Krievijas sastāvdaļa un nav pieļaujama šāda žurnālistu brīvības ierobežošana," teikts apvienības paziņojumā.

Apvienība uzsvēra, ka minētais portāls, tāpat kā citi plašsaziņas līdzekļi, kas akreditējušies konkursam Jaunais Vilnis, ir neatkarīgas valsts neatkarīgs plašsaziņas līdzeklis, kuras saturu nebūtu jāietekmē individuālu personu vai personu grupu uzskatiem un vēlmēm. "Šāda attieksme pret žurnālistiem, iespējams, ir padomju domāšanas paliekas un varbūt ir saprotama Krievijā, taču šajā gadījumā tā ir klaja nerēķināšanās ar Latvijas tradīcijām un izpratni par normālu sabiedrisko kārtību. Pie mums nav pieņemts šādā veidā klaji un rupji ierobežot mediju tiesības, līdz ar to liedzot lasītajiem saņemt pilnvērtīgu un visaptverošu informāciju," norādīja A.Neretnieks.

Apvienībasprāt, šis starpgadījums tikai vēlreiz apliecinot "Krievijas politisko un sabiedrisko spēku vēlmi spēlēt dominējošo lomu Latvijas dienaskārtības veidošanā".

Deputāti Jaunā Viļņa organizatoriem atgādināja, ka viņi Latvijā atrodas viesa statusā, tādēļ ar cieņu jāizturas pret valsts likumiem, paražām un jāievēro demokrātiskas valsts pamatprincipi.

VL-TB/LNNK aicina Krievijas viesus atvainoties Latvijas žurnālistiem un apsver iespēju vērsties ar iesniegumu LR prokuratūrā, lai aizstāvētu Latvijas žurnālistu tiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas