Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No amata atkāpjas lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce

VAS Starptautiskā lidosta Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce pēc gandrīz desmit gadu darba uzņēmumā ir nolēmusi atkāpties no amata, portālam Dien.lv pavēstīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Līces pēdējā darba diena ir trešdien, 15.aprīlī. 

 "Kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas lidostas komanda ar milzīgu atdevi ir strādājusi, ne tikai lai atbalstītu mediķus epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanā un nodrošinātu lidostas operatīvo darbību repatriācijas un citu atļauto reisu apkalpošanā, bet arī lai optimizētu finanšu resursus krīzes pārvarēšanai un izstrādātu darbiniekiem un uzņēmumam labvēlīgāko pēckrīzes atjaunošanas plānu," pauž uzņēmuma vadītāja, izsakot pateicību komandai par ieguldīto darbu krīzes apstākļos.

Lidosta Rīga ir izstrādājusi un apstiprinājusi pasākumu kopumu uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai ārkārtas situācijas apstākļos un darbības atsākšanai ilgtermiņā, sagatavojusi iesniegšanai valdībā priekšlikumus valsts atbalsta pasākumiem krīzes seku pārvarēšanai.

"Šobrīd ir noslēdzies pirmais krīzes pārvarēšanas posms un ir paveikts viss nepieciešamais uzņēmuma "ieziemošanai" un nākotnes attīstības nodrošināšanai. Tas ir prasījis lielus emocionālos un fiziskos resursus no visiem lidostas darbiniekiem, arī no manis. Tādēļ, apzinoties izaicinājumus, kas sagaida uzņēmumu nākotnē, esmu pieņēmusi lēmumu un ar 15.aprīli veselības iemeslu dēļ nolieku valdes priekšsēdētājas pilnvaras. Brīdī, kad krīze beigsies un aviācijas nozare sāks atjaunoties, būs veicams milzīgs darbs, lai saglabātu un noturētu līderpozīcijas, ko lidosta Rīga ir izcīnījusi līdz šim. Tam būs vajadzīga pilna atdeve no uzņēmuma vadītāja, tāpēc, pieņemot šo lēmumu, vēlos, lai uzņēmuma padomei un akcionāram būtu pietiekami laika izvēlēties labāko pēcteci iesāktā darba turpināšanai," norāda Līce.

Lidostas valdes priekšsēdētāja norāda, ka apstākļos, kad uzņēmuma darbība ir faktiski apturēta un ieņēmumu apjoms samazinājies par 98%, lidostas Rīga iepriekšējo gadu labie finanšu rezultāti ir devuši iespēju maksimāli samazināt atlaižamo darbinieku skaitu, vienlaikus radot iespējami labvēlīgus apstākļus tiem lidostas darbiniekiem, kas turpinās darbu uzņēmumā.

"Esam darījuši visu iespējamo, lai saglabātu mūsu kolektīva kodolu – lidostas profesionāļus, kuru ieguldījums būs nenovērtējams, kad, krīzei beidzoties, ļoti spēcīgas konkurences apstākļos vajadzēs ātri un efektīvi atjaunot lidostas darbību," uzsver lidostas valdes priekšsēdētāja, aicinot nākamo vadītāju pielikt visas pūles, lai darbā atgrieztos arī tie darbinieki, kurus uzņēmums krīzes apstākļos bija spiests uz laiku atbrīvot.

"Pirms Covid-19 krīzes satricinošā cirtiena lidosta Rīga bija pilnībā sagatavojusies jaunam izrāvienam – iesaistīties konkurences cīņā Ziemeļeiropas mērogā, kļūstot par Ziemeļvalstu gaisa satiksmes mezglu. Šo mērķi nedrīkst pazaudēt arī šobrīd, kad aviācijas nozare visā pasaulē piedzīvo smagāko krīzi mūslaiku vēsturē," uzskata Līce. Viņa uzsver, ka lidostas vadības un arī valsts uzdevums ir darīt visu iespējamo, lai lidosta un nozare kopumā ne tikai spētu izdzīvot šo grūto laiku, bet izietu no tā ar pietiekamiem resursiem nekavējošai darbības atjaunošanai, tiklīdz tas būs iespējams.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) aģentūrai LETA norādīja, ka Līces vadībā 2019.gads lidostai Rīga ir bijis labākais Latvijas aviācijas vēsturē. "Par to Līces kundzei izsaku pateicību," norādīja ministrs. Viņš pauda, ka šis pavasaris ir pienācis ar smagu izaicinājumu un grūtiem lēmumiem. 

Komentējot lidostas padomes lēmumu pagaidu valdes priekšsēdētājas amatā pašreiz iecelt padomes locekli Lailu Odiņu, Linkaits pauda, ka šādu lēmumu respektē un sagaida, ka valde šajā situācijā piedāvās skaidru plānu, kā lidostai Rīga pārziemot pašreizējo situāciju, - plānu, ko valdība varēs atbalstīt finansiāli.

Līce lidostā Rīga strādā kopš 2011.gada, kad kļuva par uzņēmuma valdes locekli. Viņas vadībā lidosta Rīga ir kļuvusi par vienu no straujāk augošajām Eiropas lidostām, 2019.gada beigās apkalpoto pasažieru skaitam sasniedzot rekordu - 7,8 miljonus - un kļūstot par 4.punktuālāko lidostu pasaulē vidējo lidostu grupā, uzsver Karnīte. Ar plašu un interesantu galamērķu tīklu, modernāko infrastruktūru reģionā un augstas kvalitātes pakalpojumiem Rīgas lidosta ir kļuvusi par dinamiskā attīstībā esošu valsts uzņēmumu, kura apgrozījums pārsniedz 60 miljonus eiro.

Lidosta dod darbu kopumā aptuveni 4500 darbiniekiem – gan pašā lidostā strādājošajiem, gan tiem, kas nodarbināti lidostā un ap lidostu strādājošajos uzņēmumos, jo papildus saviem tiešajiem aviācijas un neaviācijas pakalpojumiem lidosta ir veicinājusi arī dažādu citu uzņēmējdarbības veidu attīstību – gan aviācijas kravu un biznesa lidojumu apkalpošanā, gan gaisa kuģu apkopes un remonta jomā, norāda Karnīte.

pievienots satiksmes ministra komentārs 13.-14.rindkopā

Top komentāri

bet
b
kas tas ir, ka visi blatmaņi sāk atkāpties?
Robots, jopcik
R
10 gadu laikā pietiekoši ir savaldēts?
visticamāk, ka
v
Amats vairs nav ienesīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas