Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Opera un vairākas citas kultūras iestādes dividendes no pērnās peļņas valstij nemaksās

Desmit kultūras iestādes - Latvijas Nacionālā opera, Latvijas Leļļu teātris, Latvijas Nacionālais teātris, Latvijas Koncerti, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris, valsts akadēmiskais koris Latvija, Rīgas cirks, Dailes teātris un Jaunais Rīgas teātris, nemaksās no savas pērnā gada peļņas valstij dividendes, otrdien lēma Ministru kabinets.

Visas minētās iestādes, tostarp Latvijas Nacionālā opera, guvusi peļņu, kas gan salīdzinoši nav liela. Latvijas Leļļu teātris 2012.gadu noslēdzis ar 1628 latu peļņu, Latvijas Nacionālais teātris - ar 1159 latu peļņu, Latvijas Nacionālā opera - ar 126 125 latu peļņu, Latvijas Koncerti - ar 11 384 latu peļņu, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris - ar 2842  latu peļņu, Liepājas simfoniskais orķestris - ar 10 099 latu peļņu, valsts akadēmiskais koris Latvija - ar 4210  latu peļņu, Rīgas cirks - ar 4114 latu peļņu, Dailes teātris - ar 8425 latu peļņu un Jaunais Rīgas teātris - ar 2391 latu peļņu.

Visas desmit minētās kultūras iestādes ir valsts kapitālsabiedrības, kurās valsts ir 100% kapitāla daļu turētāja Kultūras ministrijas personā. Saskaņā ar likumos noteikto tām 90% no tīrās peļņas jāizmaksā valstij, ja vien netiek pieņemts pretējs lēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas