Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pagājušajā nedēļā ar gripu slimnīcā nonākuši 36 cilvēki

Pagājušajā nedēļā ar diagnozi gripa slimnīcās stacionēti 36 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie monitoringa dati.

Savukārt ar gripas izraisītu pneimoniju slimnīcā nonākuši vēl pieci cilvēki. Kopumā kopš gripas sezonas sākuma slimnīcās ievietots 51 gripas pacients, kā arī 10 pacienti slimnīcā nonākuši ar gripas izraisītu pneimoniju.

Savukārt 72 ģimenes ārstu praksēs, kuras piedalījās SPKC gripas monitoringā, reģistrēts 31 gripas gadījums.

Pacienti gripas gadījumos ambulatorajās iestādēs bija vērsušies trijās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām - Jelgavā, Jūrmalā un Rīgā. Ne vienā no teritorijām intensitāte nav pārsniegusi 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Jūrmalā saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā bija 80,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Savukārt Rīgā reģistrēti 50,8 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Vidēji valstī reģistrēti 29,9 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Visbiežāk ar ar gripu slimojuši bērni vecumā līdz četru gadu vecumam. Šajā vecuma grupā reģistrēti 167,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. 20 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju bija vecuma grupā no pieciem līdz 14 gadiem, bet vēl 30,3 gadījumi - vecumā no 15 līdz 64 gadiem.

Jau ziņots, ka Pagājušajā nedēļā no gripas miruši vēl četri cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie monitoringa dati. Kopumā gada pirmo divu nedēļu laikā gripa laupījusi dzīvību pieciem cilvēkiem.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas