Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

papildināta (12:25) - LTV seriālā izskan rupjības; Kots un NEPLP sola izvērtēt

Trešdien, 22.februārī, Latvijas Televīzijas (LTV) seriālā Neprāta cena, kura atkārtojums tiek translēts plkst. 18.30, 53. sērijā tika izmantoti necenzēti vārdi.

Trešdien seriālā Neprāta cena aktieri vairākkārt lietoja vārdu "dirsā".

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots sacīja, ka ir liela atšķirība, vai tiešaraidē to dara žurnālists vai tas tiek izmantots kā mākslinieciskais līdzeklis. E.Kots solīja šo sēriju izvērtēt un pēc divām dienām sniegt atbildi, vai tiešām seriālā dzirdamas rupjības. Viņš gan atzina, ka ar seriāla veidotājiem norit sarunas par seriālu tekstiem, tos arī izvērtē. "Tas seriāls ir bijis atkārtojumā, sērija pirmoreiz ir bijusi ēterā pirms trijiem, četriem gadiem," sacīja E.Kots.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāve Ina Poriete sacīja, ka padome šo gadījumu izvērtēs. Viņa arī norādīja, ka necenzētu vārdu izskanēšana kā mākslinieciskā izteiksmes līdzekļa lietošana nav attaisnojums. I.Poriete uzsvēra, ka televīzija ir atbildīga par to, kas nonāk ēterā. "No televīzijas tiks pieprasīts ieraksts un nodots monitoringa centram, kas videomateriālu izvērtēs un sniegs atbildi, vai ir pārkāpums," sacīja NEPLP pārstāve, piebilsot, ka materiāla iegūšanas un vērtēšanas laiks ir viens mēnesis. 

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums nosaka par pienākumu elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, veidojot savu programmu, laikā no plkst.7 līdz 22 aizliegt programmās lietot rupjus vai nepieklājīgus izteicienus.

Kā vēstīts, LTV žurnālists Kārlis Streips raidījumā Skats no malas, kas tika pārraidīts plkst.19.50 tiešraidē, lietojis vārdu "maukas".  Šāda nepieklājīga vārda lietošana elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās šajā laikā ir aizliegta. Šis vārds tika lietots, lai apzīmētu Zaļo un zemnieku savienību.

Jau ziņots, ka 22.septembrī LTV pieņēma lēmumu par līguma laušanu ar Streipu un raidījuma Skats no malaspārtraukšanu.

(papildināta ar NEPLP viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas