Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

papildināta (15:15) - Jākobsons: Nekad neesmu devis piekrišanu psiholoģiskās ekspertīzes veikšanai

"Portāls Pietiek.com dezinformē sabiedrību. Es nekad neemu devis piekrišanu tiesu psiholoģiskās ekspertīzes veikšanai," portālam Diena.lv atzina kompromat.lv žurnālists Leonīds Jākobsons.Pietiek.com vēstījis, ka Jākobsons slimnīcā ievietots ar paša brīvprātīgu piekrišanu, par ko liecina portāla rīcībā nonākušie izmeklēšanas dokumenti.

Tajos esot atrodama arī lietu uzraugošā prokurora piekrišana Jākobsona ievietošanai psihiatriskajā slimnīcā, savukārt pats Jākobsons, kā izriet no dokumentiem, visā izmeklēšanas laikā nekādus iebildumus nav cēlis.Jākobsons portālam Diena.lv pastāstīja, ka pārsūdzējis izmeklētāja Naura Liepiņa lēmumu prokuratūrā. Viņš saņēmis atbildi, ka tādu ekspertīzi var norīkot katram, ko tur aizdomās par jebkādu noziegumu. "Pēc izmeklētāja rīkojuma ekspertīze tiek veikta obligātā kārtā. Slimnīcā es atteicos parakstīt piekrišanu ekspertīzes veikšanai. Bet tas neko neizmainīja. Ekspertīze tika veikta mēneša garumā. Rezultātā ārsti nonāca pie slēdziena, ka es esmu psihiski vesels," Dienai.lv norādīja Jākobsons."Portāls Pietiek.lv ziņo, ka tā rīcībā ir materiāli no krimināllietas NR-1-27002013/10, kurā es esmu apsūdzētais. Es vēršos pie tiesībsargājošiem orgāniem ar prasību pārbaudīt, kādā veidā krimināllietas materiāli ir nonākuši portālā Pietiek.lv rīcībā," informēja Jākobsons.

Savukārt, portāls Pietiek.com noraida pārmetumus sabiedrības dezinformēšanā, publiskojot saraksti ar Valsts policijas pārstāvi Sigitu Pildavu, kura, atbildot uz portāla uzdoto jautājumu par Leonīda Jākobsona turēšanu psihiatriskajā slimnīcā, norāda, ka "ekspertīzei brīvprātīgi piekrita arī pats žurnālists." 

Kā vēstīts, žurnālistam Leonīdam Jākobsonam uzrādīta apsūdzība saistībā ar Nila Ušakova (SC) elektroniskā pasta vēstuļu publiskošanu. Vairāk nekā pirms gada Jākobsons interneta portālā ievietoja Ušakova vēstules, kas pēc žurnālista domām, atklāja amatpersonas otru seju. Ušakovs par savas sarakstes noplūdi vērsās policijā, un pret Jākobsonu sākta kriminālvajāšana. Lai arī privāto korespondenci publicē ik pa brīdim, šis ir pirmais gadījums, kad žurnālistu par to sauc pie kriminālatbildības, ziņojis TV3 raidījums Nekā Personīga.

(ziņa papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas