Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

papildināta (18:49) - Iespējams, Jaunais vilnis Jūrmalā nenotiks

Iespējams, starptautiskais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā vairs nenotiks, vēsta informācija vairākos interneta medijos.

Komponists Raimonds Pauls portālam Db.lv apstiprināja, ka konkursa organizatori šobrīd gatavo paziņojumu par to, ka Jūrmalā šis pasākums vairs nenotiks. Viņi nevarot atrast kopīgu valodu ar pilsētas vadību un esot arī dažādi saimnieciski jautājumi. Vaicāts, kur turpmāk Jaunais Vilnis varētu notikt, R. Pauls sacīja, ka viņa rīcībā nav šāda informācija, bet droši vien tiks meklēta vieta pie jūras.

Savukārt Jūrmalas mērs Gatis Truksnis aģentūrai LETA atrunājies, ka patlaban atrodas atvaļinājumā un darbā atgriezīsies tikai pirmdien, tāpēc viņš pašlaik šo informāciju nekomentē.

Jūrmalas dome līdz šim neesot saņēmusi nekādu oficiālu informāciju par to, ka Jaunais vilnis Jūrmalā varētu nenotikt. Arī konkursa mājaslapā nav informācijas, ka pasākums varētu nenotikt Latvijā, ziņoja LETA.

Jūrmalas mērs intervijā Neatkarīgajai iepriekš stāstīja, ka konkursa organizatori uzskata, ka viņiem par maz nāk pretī. Jaunais vilnis ir miljonu projekts, taču organizatori spēlē uz to, ka, pirmkārt, viņi piesaista Jūrmalai un Latvijai ļoti daudz publikas, kas atstāj šeit naudu, otrkārt, vairo popularitāti, reklamējot Jūrmalu visos iespējamos televīzijas kanālos, sacīja G. Truksnis.

Arī konkursa organizatori iepriekš publiski izteikuši kritiku Jūrmalas pilsētai par to, ka tā neatbilst izvirzītajām prasībām.

Tikmēr sociālās saziņas tiklā Twitter izskanējusi informācija, ka konkurss Jaunais vilnis varētu tikt pārcelts uz Itālijas rivjēras kūrortu Sanremo, kur jau kopš 1951. gada notiek Dienvideiropā populārs popmūzikas izpildītāju festivāls. Tāpat izskanējusi neoficiāla informācija, ka Jauno Vilni varētu rīkot Rīgā. 

Bijušais Dzintaru koncertzāles vadītājs Andrejs Kondratjuks portālam Diena.lv atzina, ka konkursa Jaunais Vilnis atcelšana Jūrmalas pilsētai noteikti būtu zaudējums.

"Kad sāku strādāt gāju pie maestro Raimonda Paula ar domu, ka jāatjauno Padomju laikos populārais festivāls Jūrmala vai kaut kas līdzīgs, bet nebija, kas to finansē. Bija arī Jauno Atjautīgo Klubs, bet tikai ar Jaunā viļņa ienākšanu 2002. un 2003. gadā zāle atguva popularitāti un dzīvību - tas piesaistīja interesi rīkot tur arī citus pasākumus," portālam Diena.lv sacīja A.Kondratjuks.

Tam, ka Jaunais vilnis varētu nenotikt, esot grūti noticēt, jo vēl pirms nedēļas organizatori  A. Kondratjukam esot stāstījuši, ka aptuveni 80% biļešu ir izpārdotas.

"Tur jābūt patiešām pamatotam iemeslam to atcelt, jo nevar visiem šiem dārgajiem viesiem, kas jau nopirkuši biļetes, tā vienkārši pateikt, ka pasākums notiks kur citur," norādīja A.Kondratjuks.

Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis nevēlējās komentēt izskanējušās baumas, jo tieši patlaban no Jaunā viļņa organizatoru puses esot saņēmis viņu līguma variantu un tas tiekot saskaņots Jūrmalas domē.

"Cik zinu, Domes priekšsēdētājs ir atvaļinājumā un tāpēc galavārds vēl nav teikts. Jānorāda, ka līdzīgas baumas, ka šovs varētu nenotikt, bija arī pirms gada un pirms diviem gadiem, taču konkurss notika," pastāstīja S.Renemanis.

Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns portālam Db.lv norādīja, ka gadījumā, ja Jūrmalā vairs nenotiktu  Jaunais Vilnis, nekustamo īpašumu cenas Jūrmalā varētu mainīties 10% - 20% apmērā.

"Gadījumā, ja Jaunais Vilnis Jūrmalā tomēr nenotiks, tad tā ietekme uz Rīgas nekustamā īpašuma cenām, jācer, nebūs liela," Db.lv sacīja Latio vadītājs.

Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece Ilze Mazurenko Db.lv skaidroja, ka "Jūrmalas ekonomikai Jaunā Viļņa pārcelšana uz citu pilsētu ir ļoti slikta – konkursa laikā pilnas bija gan viesnīcas, gan kafejnīcas".

Savukārt dziedātājs Intars Busulis pieļāva, ka Jaunā Viļņa rīkotāji cenšas izmantot mūsdienīgas reklāmas pieejas. "Man jau vairāk tas liekas kā tāda pirmsreklāmas kampaņa, es nezinu, kāpēc. Es līdz galam tam vēl neticu, jo kaut kādu intrigu, lai vai cik kruts tas konkurss, tomēr vēlas saglabāt," domā I.Busulis. Viņš arī atzina, ka gadījumā, ja jauno izpildītāju konkurss Jūrmalā vairs nenotiktu, tas nebūtu ieguvums.

"Gadiem ilgas tradīcijas, vai tad tiešām… Un Raimonds Pauls kā viens no galvenajiem čaļiem, vai viņi mainīs šo uzstādījumu?" jautāja I. Busulis.

Konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā iecerēts no 24. līdz 29. jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu jau ir sākusies, un, kā liecina www.bilesuserviss.lv informācija, biļetes par 70 un 120 latiem jau ir izpirktas.

(ziņa papildināta ar Latio vadītāja un Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašnieces teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas