Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta (21:43) - LNT vairs neraidīs ziņas sestdienās; iespējams, to pārveidos par krievu kanālu

No 17.marta televīzijas kanāla LNT ēterā vairs nebūs vērojamas LNT ziņas sestdienās plkst.20, informē telekompānijas pārstāve Ingūna Sermole. Tikmēr portāls pietiek.com raksta, ka ļoti ticams, ka, pēc LNT apvienošanas ar TV3, MTG plānos ir LNT pārveidošana par krievu valodā raidošu nacionālo kanālu.

"Nevienlīdzīgie konkurences apstākļi tirgū, kabeļoperatoru nevēlēšanās maksāt par nacionālo komerctelevīzijas satura retranslēšanu, tajā pat laikā maksājot par visu Krievijas un ārvalstu programmu retranslēšanu Latvijā, must carry principa (pienākums bez maksas pārraidīt nacionālos kanālus) izmaiņu pieņemšanas novilcināšana ir padarījuši gandrīz neiespējamu vietējo raidījumu veidošanu nacionālajām komerctelevīzijām," norādīja Sermole.

Sermole paskaidroja, ka atšķirībā no Modern Times Group (MTG), kurš saņem no kabeļoperatoriem maksu par kanālu TV6 un TV3+ satura retranslēšanu, par LNT grupā ietilpstošo kanālu TV5 un Kanāls 2 retranslēšanu kabeļoperatori maksāt atsakoties, ko pamato ar uzskatu, ka, ja reiz nav jāmaksā atlīdzība par nacionālā kanāla LNT retranslāciju, tad varot nemaksāt atlīdzību arī par citu grupā ietilpstošo kanālu retranslācijas tiesībām. Lai gan šādi būtu iespēja caur TV5 un Kanālu 2 dotēt dārgo LNT nacionālā satura ražošanu, piebilda LNT pārstāve.

"Ne velti jau vairākkārt esam norādījuši, ka nacionālais saturs ir apdraudēts, ka nacionālā informatīvā telpa brūk, ka konkurences apstākļi tirgū nacionālajām komerctelevīzijām ir jāpadara vismaz vienlīdzīgi pret kabeļos retranslētajiem Krievijas kanāliem, taču joprojām nekādas reālas darbības nav notikušas, arī reklāmas tirgus stagnē," norādīja Sermole.

Tāpat Sermole piebilda, ka pēdējos divos gados LNT esot veicis vairākas ražošanas un programmu veidošanas resursu optimizācijas, lai skatītājiem piedāvātu ierastās pārraides, taču šonedēļ esot bijis jāpieņem viens no pašiem kritiskākajiem soļiem, vērtējot, kā vēl ietaupīt un turpināt pastāvēt, lai vismazāk ciestu LNT skatītāji un arī turpmāk saņemtu nacionāla satura informāciju.

Sermole neatbildēja uz jautājumu, cik izdosies ietaupīt, sestdienu vakaros LNT nepārraidot ziņu raidījumu. Jau rakstīts, ka 2010.gadā telekompānija AS Latvijas Nacionālā televīzija strādāja ar 809 129 latu zaudējumiem, kas, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājušies par 28%. LNT zaudējumi 2009.gadā bija 1,12 miljoni latu.

Telekompānijas apgrozījums 2010.gadā samazinājies par 165 624 latiem un kopumā bija 7,98 miljoni latu. 2008.gadā LNT strādāja ar peļņu 154 939 latu apmērā un tā apgrozījums bija 11 miljoni latu.

Tikmēr pietiek.com raksta, ka TV3 un LNT apvienošanas runu aizsegā paklusām tiek gatavota augsne pavisam citai televīzijas kanālu koncepcijai, par kuru apvienoto TV jaunajiem īpašniekiem – ziemeļvalstu mediju koncernam MTG - pagaidām nav izdevīgi runāt: ļoti ticams, pēc apvienošanas MTG plānos ir LNT pārveidošana par krievu valodā raidošu nacionālo kanālu.


(papildināts virsraksts un jaunākā informācija pēdējās divās rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas