Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (16:28) - Saskaņa prasa Augstākajai tiesai atcelt vēlēšanu rezultātus Latgalē

Partija Saskaņa šodien Augstākajā tiesā (AT) pārsūdzējusi Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātos galīgos vēlēšanu rezultātus, prasot pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā, sacījis Saskaņas deputāts Andrejs Elksniņš, ziņo aģentūra LETA.

Partija aicina tiesu uzlikt par pienākumu CVK atzīt par nederīgām tās par Vienotību (V) atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai deputāta kandidāta Dzintara Zaķa (V) vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš.

Saskaņa lūgusi tiesu uzdot par pienākumu CVK pārskaitīt no atzītām par nederīgām vēlēšanu zīmēm izrietošās par vēlēšanu sarakstiem nodotās balsis Latgales vēlēšanu apgabalā un veikt izmaiņas 12. Saeimas vēlēšanu rezultātos Latgales vēlēšanu apgabalā partijas Vienotība sarakstā un citu partiju sarakstos.

Politiskais spēks iesniegumā AT norāda uz mediju ziņām par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē un uz vairākiem lieciniekiem, kas var liecināt par balsu pirkšanas faktu Latgales vēlēšanu apgabalā. 

Politiskais spēks aicinās uz pratināšanu izsaukt arī Vienotības politiķi Zaķi, šodien žurnālistiem sacīja Elksniņš. Viņš norādīja, ka šādā gadījumā nav zināms, ko Zaķis varētu pateikt liecības sniegšanas laikā. Tajā pašā laikā politiķim būtu tiesības arī atteikties liecināt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas