Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (17:11) - FOTO: Ogrē situācija jau kritiska

Ūdens līmenis Ogres lejtecē ir paaugstinājies virs trīs metru atzīmes un izveidojusies izveidojusies kritiska situācija - applūduši 12 īpašumi dārzkopības sabiedrības teritorijā Ogres upes krastā, portāls Diena.lv uzzināja Ogres novada domē.

Plkst.12 ūdens līmenis bija 3,02 metri virs novērojumu stacijas Ogre nulles līmeņa. Kā norāda hidrologi, šis ir augsts brīdinājuma līmenis, vēsta aģentūra LETA.

Pie upes applūdušas arī vairākas mājas, tomēr iedzīvotāji evakuēties nesteidz. Redzams, ka kādā no mājām aizvien kuras krāsns. Tikmēr kaimiņš, kuram jau applūst dārzs, izskrūvē elektriskās lampas, ziņoja Latvijas Radio. 

Tāpat Latvijas Radio no Ogres vēstīja, ka lielie ledus gabali blīvi sastājušies upē un nekustas no vietas. Liels ledus gabalu sastrēgums ir arī pie straujā upes līkuma. Kā norādījuši dienestu pārstāvji, tā nav laba ziņa, jo pat 2013.gada postošajos plūdos šāda situācija nebija novērota.

Ceturtdienas pievakarē ledus vižņu krāvums saglabājies jau vairāku kilometru garumā, turklāt pašā upes lejtecē, starp tiltiem, ledus krāvumi ir krietni augstāki kā iepriekšējos gados un var veicināt pilsētas teritorijas applūšanu posmā starp dzelzceļa tiltu un autoceļa A6 tiltu, vēsta informācija Ogres novada domes mājaslapā.

Ūdens līmenis paaugstinājies arī Ogres upes posmā pie Lašupēm, daži īpašumu applūduši arī Kalmju ielā.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu ūdens un ledus vižņu plūsmu, speciālisti Ogres HES aizsprostā izņēmuši visus aizvarus, taču tas nav ievērojami līdzējis, jo teritorijā joprojām paaugstinās ūdens līmenis. 

Ņemot vērā izveidojušos situāciju un reālus plūdu draudus, ceturtdienas pēcpusdienā tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā bez pašvaldības vadības un speciālistiem piedalījās arī Rīgas HES, Latvenergo, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji. 

Visi dienesti ir gatavi ārkārtas situācijai. Ja būs nepieciešams, no plūdu teritorijas iedzīvotāji tiks evakuēti un telpām Ogres rajona slimnīcā, kur var izmitināt līdz 30 cilvēkiem. Ja evakuējamo personu skaits būs lielāks, cilvēki tiks izmitināti viesnīcā Ogrē.

Ogres novada pašvaldība aicina iedzīvotājus domāt par savu un bērnu drošību, atrodoties pie upes kā arī brīdina nekādā gadījumā nekāpt uz ledus, jo šobrīd tas ir īpaši bīstami.

Vēl trešdien ūdens līmenis upes lejtecē bija zem divu metru atzīmes, taču līdz ceturtdienas rītam tas bija paaugstinājies līdz 2,8 metriem virs nulles līmeņa. Paaugstinoties ūdens līmenim, Ogres krastā esošās dārzkopības sabiedrības Dārziņi apkārtnē bija applūdušas vairāk nekā desmit mājas.

Pagājušā gada janvārī Ogrē ūdens līmenis bija 189 centimetri virs normas, bet aprīļa lielajos plūdos līmenis sasniedza 4,62 metrus.

(Mainīts virsraksts un papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas