Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

papildināts (17:11) - Valdība vēl nelemj par Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas izveidi

Ministru kabinets pretēji iepriekš cerētajam šonedēļ vēl nelēma par Zolitūdes traģēdijas apstākļu un seku izvērtēšanas sabiedriskās komisijas izveidi.

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota portālam Diena.lv sacīja, ka  sabiedrība par atklātību Delna vēl vienojas par komisijas personālsastāvu, lai tas patiesi būtu neatkarīgs un augsta līmeņa. Tāpat nepieciešama skaidrība par komisijas mērķiem un uzdevumiem.

Par komisijas izveidošanu valdība iecerējusi lemt nākamnedēļ. "Ar diezgan lielu pārliecību varu teikt, ka nākamās nedēļas valdības sēdē komisija tiks apstiprināta," pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība). Savukārt ārvalstu ekspertu piesaistīšana komisijas darbā būs pašas komisijas lēmums, bet par starptautisko ekspertu piesaisti izmeklēšanā jālemj procesa virzītājam, bilda premjers.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas valdības sēdē sabiedrības par atklātību Delna direktors Gundars Jankovs aicināja veidot augsta līmeņa notikušās traģēdijas izvērtēšanas komisiju, kurā darbotos eksperti. Tā strādātu paralēli kriminālizmeklēšanai un tās galvenais uzdevums būtu izstrādāt ziņojumu ar priekšlikumiem par jomām, kuras valstij jāsakārto. Komisija varētu strādāt pilnu laiku un darboties premjerministra uzraudzībā.

Valdība uzdeva Valsts kancelejai, konsultējoties ar iesaistītajām pusēm, uz 3.decembra valdības sēdi sagatavot priekšlikumus par šādas komisijas darbību un mandātu. Komisijas sastāvā bija iecerēts iekļaut pārstāvjus no Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Valsts kancelejas, Saeimas, Rīgas domes un Delnas. Tāpat darbam komisijā var pieaicināt citu sabiedrisko organizāciju pārstāvjus.

Saeima darbam Zolitūdes traģēdijas apstākļu un seku izvērtēšanas sabiedriskajā komisijā jau izvirzījusi bijušo Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ināru Šteinerti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas