Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (20:53) - MTG un Lattelecom vienošanos nepanāk

Mediju grupai Modern Times Group (MTG) un Lattelecom nav izdevies panākt vienošanos par jaunu kanāla TV3 retranslācijas līgumu, līdz ar to no 2.aprīļa Lattelecom nav tiesību pārraidīt kanālu TV3, tā biznesa portālu Nozare.lv informēja MTG Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

"Līdz šim Lattelecom nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, un tas nozīmē, ka Lattelecom nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā no 2.aprīļa. Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, aicinām izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā TVplay un TVplay aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas," paziņojumā norāda MTG, uzsverot, ka jau tagad ik nedēļu šo iespēju izmanto aptuveni 115 000 interneta lietotāju."

Zandersone skaidroja, ka šodien tikšanās laikā nav izdevies panākt vienošanos, savukārt citas tikšanās vairs nav plānotas.

MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena pauž nožēlu, ka "tik sarežģītā ārpolitiskā situācijā Lattelecom šādi rīkojas, kā rezultātā cietīs skatītāji un nacionālā informatīvā telpa. Tas ir veids, kā Lattelecom parāda savu attieksmi pret Latvijas skatītājiem un Latvijā veidoto saturu, kuru augstvērtīgā kvalitātē piedāvā kanāls TV3."

Lattelecom savukārt uzskata, ka šāds solis informatīvo telpu būtiski neietekmēs un TV3 saturu būs viegli kompensēt. "Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildu finansējuma avotus - gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā "must carry" statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi -, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā," norāda Lattelecom pārstāve Līga Bite.

Lattelecom Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika ir pārliecināta, ka Lattelecom izdosies kompensēt šī kanāla neesamību, jo gandrīz 80% TV3 piedāvātā satura ir skatāms kādā citā Lattelecom TV kanālā. "Atlikušos 20% piedāvājam aizvietot ar ļoti līdzvērtīgu saturu. Esam pievienojuši gan jaunus kanālus, gan paplašinājuši Lattelecom videonomas piedāvājumu, tajā iekļaujot piemēram tādus Latvijā veidotus raidījumus kā Sirmais. Kulta ēdieni., raidījumi jaunajiem vecākiem - Māmiņu klubs, festivāla Positivus koncertieraksti u.c. Tāpat pieejamas lielāko ASV kino studiju - Paramount, Sony, Disney u.c. - jaunākās filmas uzreiz pēc to pirmizrādēm kinoteātros, kā arī Eiropas godalgotās kinofestivālu filmas, un, protams, visplašākā Latvijā veidoto filmu un raidījumu izlase," norādīja Alika.

Lattelecom Interaktīvās televīzijas skatītājiem piedāvās skatīties izklaides kanālu visai ģimenei Fox un Fox Life, kas piedāvā pasaulē slavenas filmas un TV šovus. Līdz ar pirmizrādi Ņujorkā Lattelecom TV skatītāji varēs skatīties kulta seriāla Troņa spēles jaunās - ceturtās -sezonas sērijas, kā arī sekot līdzi notikumiem Da Vinči Dēmoni otrās sezonas jaunākajās epizodēs.

Lattelecom norāda, ka MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādējādi Lattelecom satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas Lattelecom kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem kā Discovery, Eurosport, CNN, BBC, Fox, National Geographic un citiem.

Vienlaikus Lattelecom sola turpināt strādāt, lai attīstītu Latvijā veidota TV satura ražošanu un izplatību, aicinot uz sadarbību gan Latvijas Radio, gan Latvijas Televīziju. Jau ziņots, ka 14.martā Lattelecom nosūtījis LTV konkrētus sadarbības priekšlikumus, piedāvājot atbalstu, savu TV platformu un resursus, šīs iniciatīvas realizācijai.

Kā ziņots, MTG un Lattelecom pirmdien vēl pēdējā brīdī mēģināja panākt vienošanos par jaunu retranslācijas līgumu. Abu pušu pārstāvji tikās, lai pārrunās mēģinātu vienoties par Lattelecom, MTG un skatītājiem izdevīgu līgumu.

To, vai vienošanos varētu panākt šīs dienas laikā un kādi varētu būt jaunā līguma nosacījumi, Lattelecom sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite neatklāja, norādot, ka patlaban plašāk nekomentēs, lai "neietekmētu sarunu turpmāko gaitu".

Iepriekšējais līgums ir spēkā līdz 1.aprīlim ieskaitot, līdz ar to ir vēl divas dienas laika, norādīja Bite.

Jau vēstīts, ka MTG un Baltcom TV par diviem mēnešiem pagarinājušas līgumu par TV3 retranslāciju, savukārt ar Lattelecom nekāda vienošanās joprojām nav panākta.

MTG iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka no 1.aprīļa Lattelecom interaktīvajā televīzijā, iespējams, vairs nepārraidīs kanālu TV3, jo nav panākta vienošanās par jauna līguma noslēgšanu.

MTG pārstāvji klāstīja, ka jauns līgums abu uzņēmumu starpā nav noslēgts tādēļ, ka Lattelecom patlaban nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu, ko Lattelecom tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Tikmēr to, ka šajā datumā līgums beidzas arī ar Baltcom TV, MTG nepieminēja.

Lattelecom uz vēstuli reaģēja, izplatot savu paziņojumu, kurā Televīzijas daļas direktore Inga Alika uzsvēra, ka Lattelecom nepiekrīt MTG cenu diktātam.

Lattelecom pēc šī paziņojuma vērsās Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) un Konkurences padomē (KP), lūdzot izvērtēt MTG paziņojuma atbilstību normatīvajiem aktiem.

Jau ziņots, ka Skandināvijas mediju koncernam MTG, kurš kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, 3+, TV6, LNT, TV5 un Latvijas Mūzikas kanāls.

(Pievienots Lattelecom komentārs 5.-9.rindkopā.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas