Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināts (23:17) - Panorāma: Rīgas pils ugunsgrēku izraisīja bezatbildīga strādnieku rīcība

Rīgas pils ugunsgrēku izraisīja bezatbildīga strādnieku rīcība, atsaucoties uz izmeklēšanas informāciju, piektdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Ugunsgrēka dienā virs Svētku zāles pils bēniņos sagrieztas vecās ventilācijas caurules, un kāda dzirkstele izsaukusi uzliesmojumu. Celtnieki ugunsgrēku apdzēsa, izmantojot divus ugunsdzēšamos aparātus, taču ugunsgrēka vietu neviens nepalika uzraudzīt, kā arī par notikušo netika informēta Militārā policija.

Izmeklētāji vēlāk atklājuši, ka pils bēniņos mētājušies žāģi, kas tika izmantoti cauruļu zāģēšanai, kā arī izlietotie ugunsdzēšanas aparāti.

Visticamāk, drīzumā pret vainīgajiem tiks celta prasība par zaudējumu atlīdzināšanu, vēsta Panorāma. Pils rekonstruktcijas ģenerāluzņēmējs ir pilnsabiedrība SBRE, kas līdz šim kategoriski noraidījusi savu vainu.

"Medijos izskanējušo versiju par to, ka jau pa dienu pērnā gada 20.jūnijā Rīgas pilī bijis izcēlies ugunsgrēks, dzirdu pirmo reizi un līdz šim par to nav bijis nekādas informācijas ne no vienas iesaistītās puses," norāda SBRE pārstāvis Didzis Putniņš. "Lai veiktu darbus ar atklātu liesmu, tie ir iepriekš jāpiesaka un jāizņem īpaša atļauja. Šāda atļauja 20.jūnijā nav tikusi prasīta. Lai komentētu izskanējušās ziņas par Rīgas pils ugunsgrēka izcelsmes iemesliem, vietu un vainīgajiem, ir nepieciešams publiskot Valsts policijas izmeklēšanā atklātos faktus."

"Varu apliecināt, ka esam ieinteresēti objektīvā izmeklēšanas procesā un pēc iespējas ātrākā patiesības noskaidrošanā. Kā jebkurā tiesiskā valstī, arī Latvijā tikai tiesa varēs nolemt, kura eksperta sniegtais slēdziens ir visprecīzākais un kurai no iesaistītajām pusēm ir jāuzņemas atbildība par notikušo ugunsnelaimi. Ja tiesa pierādīs SBRE kā ģenerāluzņēmēja vainu notikušajā, esam gatavi uzņemties pilnu atbildību," Didzis Putniņš.

Ugunsnelaimes iemesli izskatīti arī Nacionālās drošības padomes sēdē, un drīzumā par tiem plānots informēt plašāku sabiedrību.

(Pievienots SBRE komentārs.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas