Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Parāda ātrās palīdzības jauno automašīnu prototipu

Jaunās ātrās palīdzības mašīnas darbam Rīgas reģionā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) izmaksās par 17 389 eiro mazāk nekā iepriekš iepirktie spēkrati citu reģionu vajadzībām, šodien žurnālistiem pastāstīja NMPD vadītāja Sarmīte Villere.

Kopumā vienas mašīnas cena ar vienas ass piedziņu ir aptuveni 76 000 eiro, kas ir par 17 389 eiro mazāk nekā tad, kad vienas ass mašīnas tika iepirktas reģioniem.

Kopumā NMPD dienests līdz nākamā gada februāra vidum saņems 52 jaunas mašīnas darbam Rīgas reģionā. Kā atzīmēja Villere, 30 mašīnas dienests saņems līdz 3.novembrim, savukārt pārējās mašīnas pakāpeniski tiks piegādātas līdz februārim. Kopumā 52 jaunas ātrās palīdzības mašīnas NMPD izmaksās 4,2 miljonus eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Uz jaunās automašīnas prezentāciju ieradās arī veselības ministre Anda Čakša. Kā atzīmēja ministre, lai pacientiem sniegtu kvalitatīvu palīdzību, mediķiem ir nepieciešamas kvalitatīvas un labi aprīkotas ātrās palīdzības automašīnas.

Kā norāda dienestā, automašīnu specifikācijā tika iekļautas prasības, kas ļāva samazināt kopējās spēkrata iegādes izmaksas un arī kopējo svaru, līdz ar to potenciāli arī ekspluatācijas izdevumus, degvielas patēriņu, ritošās daļas un transmisijas noslodzi, kas dos ekonomiju arī automašīnu lietošanas laikā.

Villere arī atzīmēja, ka līdz ar šo automašīnu piegādi tiks noslēgta NMPD autoparka atjaunošana. Ņemot vērā, ka, lai atteiktos no ārpakalpojuma, NMPD darbam Rīgas reģionā piegādāja mašīnas no citiem reģioniem, tagad šīs mašīnas varēs atgriezties reģionos un tikt izmantotas kā rezerves mašīnas. Savukārt ar jaunā spēkrata prototipu Rīgas reģiona mediķi brauks divas nedēļas. Pēc aprobācijas perioda un izvērtēšanas NMPD dos saskaņojumu piegādātājam sākt visu pārējo brigāžu auto salonu izbūvi un aprīkošanu.

Viņa arī pastāstīja, ka jaunie spēkrati pēc parametriem ir nedaudz īsāki, kā arī manevrēt spējīgāki, ņemot vērā Rīgas specifiku, kur izsaukumu intensitāte ir liela. Īpaši domāts arī par mediķiem, automašīnas vidi padarot ergonomiskāku.

Tāpat NMPD vadītāja atzīmēja, ka dienestam turpmāk nāksies nodarboties vien ar plānveida automašīnu atjaunošanu, piemēram, valstī nomainot dažas mašīnas gadā, lai pie pacientiem nenāktos doties ar spēkratiem, kas vecāki par septiņiem gadiem. Villere arī uzsvēra, ka jaunais 52 automašīnu papildinājums ļaus dienestam izveidot pietiekami lielu aktīvo rezervi, kas domāta ārkārtas situācijām.

Jau ziņots, ka konkursā par ātrās palīdzības automašīnu piegādi NMPD uzvarēja SIA Auto Blitz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas