Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pārtrauc bezmaksas ūdens analīžu pieņemšanu no Mārupītes apkaimes

SIA Rīgas ūdens ir pātraucis bezmaksas ūdens analīžu pieņemšanu no Mārupītes apkaimes, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Sākot no 11.jūlija, Rīgas ūdens veicis aptuveni 90 bezmaksas ūdens paraugu analīzes no Mārupītes apkārtnes lokālajām ūdensapgādes sistēmām. Divos gadījumos konstatēts dezinfekcijas vai mazgāšanas līdzekļus raksturojošo lielumu ievērojams paaugstinājums, tomēr arī šajos gadījumos nevar apgalvot, ka piesārņojums akās, spicēs vai urbumos būtu nonācis ķīmiskās avārijas rezultātā.

Apkopojot veikto analīžu rezultātus, Rīgas ūdens secināja, ka ķīmiskais piesārņojums, kurš pēc ugunsgrēka ķīmiskajā noliktavā nonāca Mārupītē, nav būtiski piesārņojis lokālās ūdensapgādes sistēmas. Atsevišķos gadījumos, kad ūdens kvalitāte seklākās akās un spicēs ir slikta, secināms, ka šis piesārņojums nav saistāms ar ķīmisko avāriju, bet gan tas veidojies ilgstošākā laika periodā no gruntsūdeņu piesārņojuma pilsētvidē.

Galvenais bīstamības avots ir bakterioloģiskais piesārņojums, kas atsevišķas ūdens ņemšanas vietās konstatēts samērā lielā koncentrācijā, kas netieši liecina par iespējamo veselībai bīstamu baktēriju klātbūtni dzeramajā ūdenī.

Veiktās analīzes vēlreiz apliecina, ka visdrošākais veids dzeramā ūdens izmantošanai ir pieslēgšanās centralizētai ūdensapgādes sistēmai. Tuvākajās dienās Rīgas ūdens slēgs arī brīvkrānus, kas pēc ķīmiskās avārijas tika uzstādīti Codes un Pampāļu ielu krustojumā, kā arī Kantora ielā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas