Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pasažieru pārvadātāji pateicīgi par avansa finansējumu

Pasažieru pārvadātāji saņēmuši avansa finansējumu, tomēr tas neatrisinās visas problēmas, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Autoostu un reģionālo pārvadātāju asociācijas (LARPA) valdes loceklis Uldis Kolužs.

LARPA pateicas Satiksmes ministrijai, Finanšu ministrijai un Zemgales plānošanas reģionam par ātru un operatīvu rīcību, lai norēķinātos ar vietējiem reģionālajiem pārvadātājiem par 2013.gada 1.ceturksni. Zemgales pārvadātāji jau ir saņēmuši pilnu samaksu par 2013.gada 1.ceturksni. LARPA ir informēti, ka arī Vidzemes un Latgales plānošanas reģioni naudu jau ir saņēmuši, un otrdien tā tiks pārskaitīta pārvadātājiem. U.Kolužs norādīja, ka tas uz brīdi ļaus pārvadātājiem nokārtot savas saistības un uzlabot saimniecisko darbību.

"Tomēr, tas visas problēmas neatrisina. Ceram, ka tiks izpildīts arī nākamais solījums - jūnijā atmaksāt 2012.gada parādus," sacīja U.Kolužs. Vietējie reģionālie pārvadātāji cer, ka rezultatīvi noslēgsies arī sarunas par nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu, lai ar pārvadātājiem varētu norēķināties 2013.gada ietvaros un kārtējo reizi nepārceltos parādi uznākamo 2014.gadu. U.Kolužs uzsvēra, ka visas parādsaistības ir jānokārto 2013.gadā.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija pēc trīs plānošanas reģionu - Zemgales, Latgales un Vidzemes - lūguma ir pārskaitījusi avansā no šā gada pēdējā ceturkšņa pārcelto finansējumu - 534 000 latu -, kas ļaus norēķināties ar pārvadātājiem par šā gada pirmā ceturkšņa prognozētajiem nesegtajiem zaudējumiem un nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību.

Iepriekš pasažieru pārvadātāji draudēja ar protesta akcijām, ja netiks atdoti parādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas