Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Paševica disciplinārlietas izmeklēšanu uzskata par tendenciozu un lūdz premjeru pārņemt lietas izskatīšanu

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica lūdz ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) pārņemt lietas izskatīšanu, jo patlaban izmeklēšanas process ir "neobjektīvs, nepilnīgs un tendenciozs".

Paševica trešdien  vērsusies ar iesniegumu pie Dombrovska, labklājības ministres Ilze Viņķeles (V), kā arī tiesībsarga Jura Jansona, jo, viņasprāt, disciplinārlietas izmeklēšanas process notiek ar uzstādījumu visiem līdzekļiem panākt viņai nelabvēlīgu lēmumus.

Savukārt Labklājības ministrija (LM) gaida Paševicas papildu skaidrojumus par ministrijas veiktā padziļinātā audita ziņojuma konstatējumiem un secinājumiem, vēsta BNS. Ministrijas pārstāve Marika Kupče norādīja, ka, ievērojot disciplinārlietas lielo apmēru, vēl nav precīzi nosakāms disciplinārlietas pabeigšanas datums. Taču Kupče apliecināja, ka tā tiks pabeigta līdz 12.martam.

Paševica uzskata, ka viņai tika liegta iespēja saprātīgā termiņā iepazīties ar ziņojumu par pārbaudi NVA un sniegt paskaidrojumus, kā arī netiek nodrošināta iespēja iepazīties ar dokumentiem. Šāda rīcība, viņasprāt, ir prettiesiska un ir pamats bažām, ka disciplinārlietas rezultātā var tikt pieņemts neobjektīvs lēmumus.

Atstādinātā NVA direktore uzskata, ka lēmums šajā lietā jau ir pieņemts un viņu plāno atbrīvot no amata ar mērķi veikt NVA reorganizāciju, daļu aģentūras pievienojot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai.

Tāpat Paševica savā iesniegumā norāda uz vēl vienu iemeslu, kura dēļ disciplinārlietas izmeklētājs Knoks nav objektīvs, jo viņu vieno ģimeniskas saites ar NVA Personāla nodaļas vadītāju. Paševica lūdz atstādināt Knoku no disciplinārlietas izmeklēšanas. Atstādinātā NVA direktore arī norāda uz to, ka pēc LM aprēķiniem iespējamais deficīts algu fondā mainās no 188 771 lata uz 134 455 latiem.

ēc neoficiālās informācijas, jautājumu par Paševicas atbrīvošanu no amata bija plānots skatīt nākamas nedēļas valdības sēdē.

Kā ziņots, disciplinārlieta tika ierosināta 11.janvārī un sākotnēji to bija plānots pabeigt mēneša laikā, taču vēlāk to pagarināja vēl uz mēnesi.

Paševica atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku un NVA tiek veikts audits, jo, LM ieskatā, šogad aģentūras algu fondā varētu veidoties deficīts 188 000 latu apmērā. Savukārt Paševica šādus pārmetumus uzskata par nepamatotiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas