Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Patērētāju tiesību sargi uz laiku liedz Bulta tūrs slēgt jaunus līgumus

No šā gada jūlija tūrisma operatora un tūrisma aģenta pakalpojumus drīkst sniegt tikai tie pakalpojumu sniedzēji, kuri ir saņēmuši speciālo atļauju kompleksu tūrisma pakalpojumu sniegšanai un ir reģistrēti Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) datubāzē. Tajā iekļauta arī viena no senākajām Latvijas tūrisma kompānijām Bulta-turs, kas ceļotājiem pazīstama ar nosaukumu Bulta tūrs. Kompānijai novembra beigās PTAC licenci apturēja, tomēr tas nenozīmē, ka tā ir anulēta.

Bulta tūrs ir pārliecināta, ka, tiklīdz tiks novērstas atsevišķas nepilnības, kuru dēļ licences darbība ir apturēta, tā drīzumā tiks atjaunota, tādēļ klientiem nav jāuztraucas. Šobrīd kompānija uz laiku nedrīkst slēgt jaunus līgumus, bet visi iepriekšējie, kas noslēgti jau pirms licences apturēšanas, tiks izpildīti – to pieprasa likums. Šobrīd ar PTAC esot panākta vienošanās, ka nepilnības tiks novērstas līdz 15. decembrim, un pēc tam sekos nākamais iestādes lēmums.

Uzņēmumā tomēr nenoliedz, ka ir bijuši klienti, kas ir zvanījuši un interesējušies, vai ceļojumi tiks nodrošināti. ''Bet visi jau saprot, ka apturēt nenozīmē anulēt, un visi plānotie ceļojumi notiks,'' uzsver kompānijas pārstāvji. 

Bulta tūrs nav liegts arī turpināt informēt par ceļojumiem nākamgad – galvenais šajā gadījumā ir nenoslēgt līgumu. Pēc uzņēmumā stāstītā, tūrisma nozarē par noslēgtu līgumu varot uzskatīt tikai tādu, kad ir parakstīti ne tikai vajadzīgie dokumenti, bet iemaksāts arī avanss. ''Tūrisma likumā nav prasības, ka tikai tādēļ, ka ir apturēta licence, mums ir pilnībā jāaptur mājaslapas darbība un jādodas pagrīdē. Mēs nedrīkstam slēgt jaunus līgumus, bet mums nav aizliegts reklamēt braucienus. (..) Par tiem drīkst pie mums arī interesēties,'' skaidro uzņēmumā.

PTAC datubāzē ir informācija par vairāk nekā 100 tirgū esošajiem tūrisma operatoriem un tūrisma aģentiem, kuri ir reģistrēti un saņēmuši speciālo atļauju kompleksu tūrisma pakalpojumu sniegšanai, kā arī reģistrētiem saistītu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas