Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Pavasara šķīdoņa dēļ tiks ieviesti kravas pārvadājumu ierobežojumi

Pavasarī, grunts pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, ceļa segas nestspēja būtiski samazinās. Lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgās sagraušanas šķīdoņa laikā, sākot no marta vidus, uz daudziem valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiks noteikti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam, informē Latvijas Valsts ceļi.

Minētie satiksmes ierobežojumi neattiecas uz valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem, tāpēc netiek ietekmēti kravu tranzīta autopārvadājumi. Ierobežojumi katru gadu tiek ieviesti visos reģionos – vairāk nekā 10 000 km valsts autoceļu ar grants un stipri nolietotajiem asfaltbetona segumiem, uzstādot aizlieguma ceļa zīmes, kas ierobežo transportlīdzekļu maksimālo pilno masu (pārsvarā 7, 10 vai 20 tonnas).

Kravas autopārvadājumu ierobežojumu ieviešana un atcelšana konkrētajā ceļa posmā tiek veikta individuāli. Šogad tos plānots sākt ieviest no marta vidus, un to ilgums ir no 2 līdz 5 nedēļām. Uz dažiem, kritiskā stāvoklī esošajiem autoceļiem šādi satiksmes ierobežojumi noteikti pastāvīgi visu gadu.

Ar detalizētu informāciju par autoceļiem, kuros plānots ieviest pagaidu satiksmes ierobežojumus šķīdoņa laikā, kā arī šo ierobežojumu statusu (plānoti/ieviesti/atcelti) var iepazīties web lapas www.lvceli.lv sadaļā Transportlīdzekļu maksimālās masas ierobežojumi vai zvanot Satiksmes Informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 65025555.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas