Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pērn darbā iekārtojās 93 600 bezdarbnieku

Pērn pastāvīgā darbā kopumā iekārtojās 93 600 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) reģistrētie bezdarbnieki, no tiem 73 245 bezdarbnieki jeb 78% atraduši pastāvīgu darbu pēc dalības NVA īstenotajos aktīvajos vai preventīvajos pasākumos, portālu Diena.lv informēja NVA pārstāvji.  

Pērn turpināja palielināties ilgstošo bezdarbnieku skaits, kas iekārtojās pastāvīgā darbā - 29 638 ilgstošie bezdarbnieki. NVA dati liecina, ka 2009.gadā pastāvīgu darbu bija atraduši tikai 5 135 ilgstošie bezdarbnieki, savukārt 2010.gadā – jau 22 345 ilgstošie bezdarbnieki. Pērn pastāvīgā darbā iekārtojās 18 326 jaunieši bezdarbnieki un 2 341 bezdarbnieks pirmspensijas vecumā.

Visbiežāk pastāvīgajā darbā iekārtojušies vienkāršo profesiju pārstāvji, kā arī pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki. Darba atrašanā veiksmīgākie pērn bijuši arī kvalificētie strādnieki un amatnieki, proti, tādu profesiju pārstāvji kā celtnieki, šuvēji, atslēdznieki, ēku celtnieki, konditori, namdari, krāsotāji, elektriķi. Darbu 2011.gadā izdevies atrast daudziem iekārtu un mašīnu operatoriem, izstrādājumu montieriem, kuru vidū ir  automobiļu un traktoru vadītāji, kokapstrādes operatori, ekskavatoru vadītāji. Tāpat darbu atraduši dažāda veida speciālisti - tirdzniecības pārstāvji, grāmatveži, medicīnas māsas, biroja administratori u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas