Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pirms iešanas politikā Kozlovskis gribējis kļūt par advokātu

Pašreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovkis (ZRP), kurš pēc profesijas ir sporta pedagogs un jurists, politikai esot nolēmis pievērsties vien šā gada maijā, toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojuma Nr.2 iedvesmots, bet pirms tam viņš gatavojies advokatūrai un plānojis, ka jau šogad mēģinās kārtot nepieciešamos pārbaudījumus, lai nākotnē varētu kļūt par zvērinātu advokātu.

Kā intervijā aģentūrai LETA skaidroja Kozlovskis, advokāta statuss un iespējas ļauj kvalitatīvāk palīdzēt cilvēkiem. "Šajā gadījumā mūsu likumdošana tomēr ir novilkusi robežu - ja personai nepieciešama civiltiesiskā palīdzība, juristam tā nav problēma, bet, līdzko vajadzīga palīdzība krimināllietās, tad gan ir jābūt advokātam," konstatējis iekšlietu ministrs.

Jautāts, vai tādējādi var secināt, ka viņš kā advokāts specializētos tieši krimināltiesībās, Kozlovskis atbildēja noliedzoši. "Es negribētu teikt, ka konkrēti kādā jomā specializētos. Tas vienkārši bija izaicinājums, kuru gribēju apgūt. Vai es tiešām kļūtu par labu krimināllietu advokātu, to pagaidām nevaru pateikt," atzina iekšlietu ministrs.

Intervijā aģentūrai LETA Kozlovskis apstiprināja, ka ir spēris pirmo soli, lai pēc kļūšanas par ministru atbrīvotos no privātā biznesa saistībām, proti, atsavinātu viņam piederošās uzņēmuma BBF Consulting kapitāla daļas. "Protams, ir vajadzīgs laiks, bet no savas puses esmu spēris soli, proti, iesniedzis iesniegumu par kapitāla daļu atsavināšanu," norādīja iekšlietu ministrs.

Jautāts, kuras personas īpašumā viņam piederējušās kapitāla daļas nonāks pēc atsavināšanas, Kozlovskis atbildēja, ka ka tas būs redzams vēlāk. "Ja būs interese, ikviens varēs apskatīties Uzņēmumu reģistra datubāzēs, bet šis nākamais solis gan ir privāts jautājums, par kuru tālāk es pašlaik negribētu runāt," izteicās iekšlietu ministrs, piebilstot, ka no BBF Consulting īpašnieku saraksta viņa vārdam vajadzētu pazust aptuveni mēneša laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas