Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

PMLP: Lemjot par dubultpilsonības saglabāšanu, vecāku nopelni netiek vērtēti

Lemjot par Latvijas dubultpilsonības saglabāšanu, netiek vērtēti pilsonības lūdzēju vecāku nopelni valsts labā, norāda Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) saistībā ar iepriekšējās valdības lēmumu noraidīt kinooperatora Andra Slapiņa bērnu lūgumu saglabāt dubultpilsonību.

Saskaņā ar Pilsonības likumā noteikto, Latvijas pilsonim, kuram līdz pilngadības sasniegšanai ir izveidojusies dubultā pilsonība ar Krieviju, pēc pilngadības sasniegšanas līdz 25 gadu vecumam ir jāizdara izvēle saglabāt Latvijas vai Krievijas valsts pilsonību, jo dubultpilsonība ar Krieviju ir aizliegta. Lai atteiktos no Latvijas pilsonības, ir jāiesniedz iesniegums PMLP, aģentūru LETA informēja PMLP.

Jau 2014.gada 19.jūnijā PMLP informēja Andri un Annu Slapiņu par Pilsonības likuma prasībām un noteiktajiem termiņiem, norādīja PMLP.

2014.gada 17.decembrī Latvijas vēstniecībā Krievijā, pamatojoties uz Pilsonības likumu, Slapiņa bērni iesniedza iesniegumu Ministru prezidentam, lūdzot atļaut saglabāt Latvijas pilsonību, neatsakoties no Krievijas pilsonības un pamatojoties uz svarīgām valsts interesēm.

"2015.gada 4.novembrī Ministru kabinets (MK), izskatot Andra Slapiņa un Annas Slapiņas iesniegumu par dubultpilsonības saglabāšanu, konstatēja, ka MK nebija tiesiska pamata atļaut saglabāt abas pilsonības kā personām, kuras dod ievērojamu ieguldījumu Latvijas valsts vai sabiedrības dzīvē. Šādās situācijās tiek vērtēti tikai konkrētās personas nopelni valsts labā, nevis to vecāku nopelni. Pie tam, kinooperatora bērnu iesniegumā kā iemesls tika norādīts, ka, atsakoties no Krievijas pilsonības, tiks ierobežotas viņu iespējas strādāt Krievijā," teikts PMLP paziņojumā.

Ņemot vērā, ka kinooperatora bērni Andris Slapiņš un Anna Slapiņa, pretēji Pilsonības likumā noteiktajām prasībām, nolēma saglabāt Krievijas pilsonību, PMLP nebija iespējas viņiem saglabāt dubultpilsonību, jo likums to neparedz, bet bija pienākums lemt par pilsonības atņemšanu.

Kamēr tiesas process vēl nav noslēdzies, personai joprojām ir tiesības atteikties no Krievijas pilsonības un saglabāt Latvijas pilsonību, norādīja PMLP.

Kā ziņots, Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdība pirms diviem gadiem noraidījusi Slapiņa bērnu - 32 gadus vecās Annas un 26 gadus vecā Andra - lūgumu saglabāt dubultpilsonību, un tagad jautājums nonācis izlemšanai tiesā, vēsta laikraksts Diena.

Pēc valdības noraidošā lēmuma PMLP pērnā gada 17.janvārī nolēmusi abiem Slapiņa pēctečiem Latvijas pilsonību atņemt. Savukārt viņi lēmumu pārsūdzējuši tiesā.

Top komentāri

Ewa
E
Vai tiešām valstij nav kauna, kaut bērniem būtu izrādījuši godu par tēva nopelniem.
00
0
Pilsonība ir jānopelna ,nevis dāļāt palabi-kreisi,kā pie mums ir pierasts...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas