Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Policija atzīst pašu kļūdas Caunes medību lietā un sāk disciplinārlietu

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde sākusi disciplinārlietu pret policistu, kurš bija atbildīgs par pārkāpuma konstatēšanu un likumsargu rīcību notikuma vietā saistībā ar Platones pagastā notikušajām malumedībām, kuru tuvumā tika pieķerts arī Jelgavas novada mērs Ziedonis Caune (ZZS), ziņo zz.

lv.Mēnesi vērtējot policista rīcību, policija konstatējusi virkni pārkāpumu pašu amatpersonas rīcībā, piemēram, Z.Caune ar līdzbraucēju uzreiz bija jāved uz policijas iecirkni, nevis jāļauj viņam doties mājup.“Policists nebija rīkojies kompetenti,” norāda VP pārstāvisAndris Gromoļevs. Policijas vadība virkni pārkāpumu atbildīgā policista rīcībā saskatījusi jau brīdī, kad viņš kopā ar padoto ieradās uz izsaukumu Platones pagastā, kur vietējie mednieki bija apturējuši Z.Cauni un viņa līdzbraucēju – mežzini Jāni Ozoliņu.Policists uzreiz neesot spējis kvalificēt iespējamo likumpārkāpumu.

A.Gromoļevs uzsver, ka tajā brīdī policistiem uzreiz bija jāizņem ierocis, kas, kā vēlāk bija redzams arī aculiecinieka video, bija pielādēts. Šaujamais atbilstoši normatīvo aktu prasībām uzreiz bija jāatņem, turklāt nedrīkstēja pieļaut, ka pārbaudāmā persona aizbrauc ar sniega motociklu.

Disciplinārlieta pret policistu, kura vārds netiek atklāts, sākta 25.martā. Mēneša laikā tiks izvērtēts viņa pārkāpums, pārvaldes priekšnieks lems par iespējamo sodīšanu. Normatīvi par disciplinārpārkāpumu ļauj piemērot tādus soda veidus kā, piemēram, rājiens, neatbilstība ieņemamajam amatam, uz laiku samazināta alga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas