Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Prezidenta kanceleja: LNT paredzētais Bērziņa apsveikums Vecgada vakarā ir skatītāju maldināšana

LNT programmā 31.decembra vakarā paredzētais Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikums ir skatītāju maldināšana, aģentūrai BNS norādīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne. Viņa uzsvēra, ka prezidents svētku uzrunu teiks tikai 1.janvāra pēcpusdienā un to būs iespējams skatīties tikai Latvijas Televīzijā.

"Prezidenta Preses dienests oficiāli paziņo, ka šāds ieraksts LNT programmā ir skatītāju maldināšana, jo Jaungada uzrunu prezidents teiks 1.janvārī Latvijas Televīzijas Pirmajā kanālā," paziņoja Krapāne.

Pēc viņas vārdiem, tas, ko LNT uzdevis par prezidenta apsveikumu, būs 30 sekunžu garš videoieraksts, kuru jau 30.decembrī ikvienam būs iespējams noskatīties populārajā videofailu vietnē "Youtube". Līdzīgu videoapsveikumu prezidents iepriekš veidojis arī 18.novembrī tautiešiem ārzemēs, piebilda Krapāne. Šo videorullīti varēs izmantot jebkurš televīzijas kanāls.

"LNT nebūs skatāma prezidenta runa svētkos. LNT programmā šāds ieraksts ielikts, nesaskaņojot to ar prezidenta kanceleju," vēlreiz sacīja Krapāne.

LNT programmā prezidenta apsveikums paredzēts plkst.23.56 pēc premjera Valda Dombrovska uzrunas tautai.

Jau vēstīts, ka Bērziņš, laužot eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas iedibināto tradīciju, nolēmis neteikt runu Ziemassvētkos un Jaungada naktī. Tā vietā prezidents tautu uzrunās 1.janvārī pulksten 14.45 Latvijas Televīzijas 1.kanālā (LTV1) uzreiz pēc Jaungada koncerta Vīnē, ko 2012.gadā diriģēs Mariss Jansons.

Valsts prezidents uzskata, ka gada sākuma uzrunai daudz atbilstošāks ir 1.janvāris, kas kalendārā apzīmēts kā Jaungada diena. Vienlaikus šāds runas raidīšanas laiks dod iespēju to noklausīties tieši tai publikas daļai, kura to vēlas dzirdēt, analizēt un izmantot publikācijās vai ziņu raidījumos.

Vienlaikus Bērziņš ir nolēmis atteikties no televīzijas apsveikumu teikšanas Ziemassvētkos, nosūtot tos visiem masu saziņas līdzekļiem rakstveidā. Neatkarīgi no tā, vai Ziemassvētki tiek svinēti kristīgās vai tautiskās tradīcijās, tie pirmām kārtām ir ģimenes svētki, uzskata prezidents.

Tradīciju uzrunāt iedzīvotājus Ziemassvētkos un Jaunā gada vakarā iedibināja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ko pārņēma arī eksprezidents Valdis Zatlers, uzrunu sakot arī pareizticīgo Ziemassvētkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas