Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Protestētāji aicina uz zaķu dienu 1.februārī

Atbildot uz Rīgas Satiksmes lēmumu no 1. februāra paaugstināt biļešu cenas, sociālajā tīklā Facebook izveidotajā grupā Pret RD biļešu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā  galvaspilsētas iedzīvotāji aicina 1. vai 2. februārī protestēt pret cenu paaugstinājumu, neizmantojot sabiedrisko transportu, braucot par zaķi, vai rīkojot zibakciju. 

Facebook grupas veidotāji, gan norādījuši, ka neviena no akcijām nedrīkstētu "pārkāpt LV likumus vai jebkādā veidā būt diskriminējoša, politiskā vai citā veidā aizskaroša".

Grupa kopš 19. janvāra savākusi jau 2644 patīk, un skaitlis turpina pieaugt. 

Bet grupas lapas apmeklētāji visi nav vienisprātis par to kā rīkoties un kopumā par Rīgas Satiksmes jauno cenu politiku.

Vieno no lietotājiem raksta - "Jaunās transporta cenas provocē uz publisku suicīdu TV kameru priekšā", savukārt kāds cits aicina uz rīcību - "Tur nav ko diskutēt, jāiet ielās!" un - "Tātad - jāorganizējas LIELĀS bezbiļetnieku grupas, lai piespiestu to lielo solītāju solījumus pildīt. Ja ne - visi uz ielām! Ģenerālstreiku!"

Bet atkal daži citi apšauba protestu lietderīgumu - "Kad bus jāprotestē, tad neviena nebūs. Visi brauks, pukstēs un maksās tāpat. Tā ir Latvija!" 

Neizpaliek arī viedokļi, kuros atgādināts par to, ka Rīgas dome vēlējās panākt atlaides pilsētas iedzīvotājiem - "Es, protams, atvainojos... Bet kur bija visi tie "Pret" cilvēki, kad valdība neļāva Rīgas Domei realizēt Rīdzinieka Kartes projektu?? Rīgas Domei vienmēr liek šķēršļus, un pēc tām brīnās, ka kaut kas notiek, vai nenotiek.. vienkārši nevar lasīt... Vēlreiz atvainojos - mans viedoklis. "

Portāls Diena.lv šodien ziņoja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) pagājušās nedēļas nogalē nosūtījis vēstuli Rīgas mēram Nilam Ušakovam (Saskaņa), uzdodot nekavējoties izvērtēt pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme valdes locekļu atbildību saistībā ar sabiedriskā transporta tarifu paaugstināšanu pašvaldībā. 

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļa Rīgas Satiksme paziņoja, ka no 1. februāra brauciens sabiedriskā transportā maksās 1,15 eiro, tāpat tiks paceltas uzņēmuma apsaimniekoto automašīnu stāvvietu cenas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas