Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Raidījums: Krievijai simpatizējošie aktīvisti sacentušies, kurš Rīgā 9.maiju prot svinēt labāk

Partija Saskaņa līdz šim ir centusies lavierēt starp divām pusēm – gan saglabāt krievvalodīgos vēlētājus, gan piesaistīt latviešu balsis un iekļūt valdībā. 9.maija uzvaras dienas svinības kārtējo reizi pierādīja, ka abi šie mērķi Saskaņai ir būtiski. Svinības notika krievu stilā, tomēr virs Uzvaras parka plīvoja Latvijas valsts karogi un Saskaņa izvairījās no latviešus tik kaitinošo Georga lentīšu izplatīšanas, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Tomēr nu šķiet, ka īstenot abus mērķus – patikt gan krieviem, gan latviešiem - Nilam Ušakovam kļūst arvien grūtāk. Latvieši jūt līdzi ukraiņiem, kuriem uzbrūk Maskavas atbalstīti krievu seperātisti. Krievvalodīgā sabiedrības daļa skatās Krievijas lielos TV kanālus, kas slavina krievu pasauli un karadarbību. Krievijas ziņu sižetu iespaidā arvien lielāku popularitāti gūst Krievijas kursu atbalstoši Latvijas politiķi, kas ar Saskaņu konkurē. Līdz šim neredzēts modes kliedziens 9.maija svinībās šogad bija T-krekli ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina ģīmetni. Mans prezidents, liels līderis, kāds nu kuram tas paraksts zem foto._Saskaņas centra _sabiedriskās organizācijas 9.maijs.lv oficiālajā festivāla teltī nebija ne Georga lentīšu, ne krekliņu ar Putinu, ne arī Krievijas karogu. Bija tikai nozīmītes un krekliņi ar 9.maija simboliku. Cilvēkus ar Krievijas karogiem apsargi centās neielaist Uzvaras laukumā.Ušakovs, uzrunājot Uzvaras pieminekļa apmeklētājus, pieskārās Staļina represijam un centās iezīmēt atšķirīgo Latvijas un Krievijas svinībās, proti, pie uzvaras pieminekļa sanākot proporcionāli vairāk cilvēku nekā Maskavā, lai arī Krievijā šo dienu svin par valsts naudu.Kopš Nils Ušakovs kļuva par Rīgas mēru, Saskaņa kontrolēja pasākumus pie Uzvaras pieminekļa 9.maijā un politiskos konkurentus centās nepielaist. Šogad bija savādāk. Jau no paša rīta kopā ar Saskaņas deputātiem un vēstniecību darbiniekiem ziedu nolikšanā piedalījās arī Krievu savienības vadītājs Aleksandrs Gapoņenko, Tatjanas Ždanokas partijas aktīvists Jakovs Pliners un Latvijas Antifašistu veterāns Josifs Korens. Ar ierastajām padomju kara laika dziesmām Saskaņai pasākums turpinājās līdz pusdienlaikam, kad tam uzradās konkurents. Aleksandra Gapoņenko, Ždanokas Latvijas Krievu savienības un Josifa Korena rīkotais gājiens.Krievijas valsts finansējuma saņēmēji Korens, Gapoņenko un Nepilsoņu kongresa aktīviste Elizaveta Krivcova gājienu rīkoja pēc tāda paša principa, kā Krievijā valdošā partija Vienotā Krievija – ar kara laika dalībnieku bildēm. Maskavā šāda gājiena priekšgalā stājās valsts prezidents Vladimirs Putins. Gapoņenko – Korena gājiena dalībnieku bija tik daudz, ka pat tad, ja Ušakova atbalstītāji gribētu iebilst pret Korena pasākumu Uzvaras laukumā, to izdarīt būtu grūti. Bija acīmredzami, ka Saskaņas aktīvisti nebija gaidījuši tik masveidīgu politisko konkurentu akciju. Izmaršējuši cauri Uzvaras laukumam Korena un Gapoņenko atbalstītāji izklīda Uzvaras laukumā. Dažs arī sakonfliktēja ar mērenajiem krieviem. Vientuļš un mazpopulārs šajā uzvaras dienā izrādījās Vladimirs Lindermans. Viņš bija nolēmis rīkot pats savu Doņeckas seperātistu atbalsta akciju.Tomēr jau pēc pāris stundām policija viņu un pāris viņa draugu uz vairākām stundām aizturēja. Policisti atņēma Lindermanam Doņeckas tautas republikas un Novorossija karogus un karogu kātus un palaida ar noteikumu, ka neatkarīgo Novorosijas republiku viņš vairs neslavinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas