Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Rīga gatava uzņemt Jauno vilni

Rīga būtu gatava uzņemt starptautisko jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis, ja tas nenotiks Jūrmalā.

Jau ziņots, ka konkursa norise Jūrmalā ir apdraudēta. Viens no konkursa patroniem Raimonds Pauls aģentūrai LETA sacīja, ka ir dzirdējis par lēmumu konkurss vairs nerīkot Jūrmalā. Šāds organizatoru lēmums viņu nemaz nepārsteidzot, jo nesaskaņas starp rīkotājiem un Jūrmalu briedušas jau sen.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, konkursa organizētāji viesojušies galvaspilsētā, iespējams, lai runātu par konkursa norises vietu. Neoficiāli tiek minētas vairākas iespējamās tā norises vietas Rīgā.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks aģentūrai LETA gan teica, ka nav ticies ar rīkotājiem. Viņaprāt, Jūrmalai durvis uz Jaunā viļņa rīkošanu vēl nav aizcirstas.

Ameriks sacīja, ka Rīgai šāda iespēja būtu jāizskata tikai tad, ja organizētāji izteiktu konkrētu vēlmi rīkot konkursu Rīgā. Vietu konkursa norisei Rīga noteikti varētu atrast, piemēram, Arēna Rīga, krastmala, Doma laukums u.c. Taču vicemērs uzsvēra, ka pašlaik par to ir pāragri spriest, jo par konkursa norisi lēmums jāpieņem Jaunā viļņa rīkotājiem un tad jāizskata sava iecere Rīgas domei.

Konkursa rīkotāju pārstāve Latvijā Svetlana Jevdokimova pagaidām nekomentēja Jaunā viļņa norises vietas iespējamo maiņu, norādot, ka viņai nav informācijas, taču solīja, ka trešdien tiks izplatīts paziņojums par konkursu, kurā tiks komentēts arī šis jautājums.

Konkurss Jūrmalā iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu Jaunais vilnis 2012 jau ir sākusies, un, kā liecina www.bilesuserviss.lv informācija, biļetes par 70 un 120 latiem jau ir izpirktas.

Pērn Jaunais vilnis svinēja desmit gadu jubileju.

Šī nav pirmā reize, kad izskan ziņas, ka Jaunais vilnis Jūrmalā vairs nenotiks. Arī pēdējā konkursa laikā aizvadītajā vasarā aktīvi tika runāts, ka konkursa rīkotājus neapmierina situācija Jūrmalā un attieksme pret konkursu - Dzintaru koncertzāle esot morāli novecojusi un nekas netiek darīts tās uzlabošanai, uzņēmēji konkursa laikā neprātīgi "uzskrūvē" viesnīcu un citu pakalpojumu cenas u.tml.

Konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans vasarā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pastāstīja, ka Jaunā viļņa organizatori regulāri saņem piedāvājumus no dažādām pilsētām, kas vēlas, lai pasākums notiktu tur, nevis Jūrmalā.

Regulāri tiekot saņemti piedāvājumi no dažādām "ļoti simpātiskām" kūrortpilsētām, kas nav tikai bijušās PSRS valstīs. Arī Itālijas un Francijas pilsētu pārstāvji, kas būtu gatavi ieguldīt līdzekļus, uzrunājuši Jaunā viļņa organizatorus, jau vasarā norādīja Šenkmans.

Jaunā viļņa organizators sacīja, ka Jūrmala neattīstās vienā ātrumā ar konkursu. Šo situāciju varot risināt ar pašvaldības, valsts, kā arī privātā sektora ieguldījumiem, pirmkārt, Dzintaru koncertzālē, kā arī pilsētas infrastruktūrā un viesnīcās.

Bērziņš tolaik pauda atbalstu tam, ka Jūrmalā notiek tāda mēroga pasākumi, kāds ir jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, kas piesaista lielu publikas un televīzijas uzmanību.

Runas par to, ka Jaunais vilnis pametīs Latviju, vēl vairāk saasinājās pēc tam, kad konkursa norises laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nopratināja arī Krievijas miljonārus - komponistu un festivāla "tēvu" Igoru Krutoju un tā organizācijas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Šenkmanu. Abi tika pratināti par nekustamā īpašuma darījumiem Jūrmalā, kas, iespējams, ir saistīti ar LPP/LC līderi Aināru Šleseru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas