Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rīgas pašvaldības policija aicinās piešķirt prēmiju trīnīšu vecākiem

Tā kā abi ceturtdien dzimušo trīnīšu vecāki ir Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki, RPP plāno vērsties pie Rīgas domes vadības, aicinot piešķirt vecākiem prēmiju, pastāstīja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

"Gan trīnīšu tētis, gan mamma ir pašvaldības policijas darbinieki, un mēs priecājamies par personīgajiem sasniegumiem un par notikumu kopumā, taču likums mums aizliedz darbinieku prēmēšanu vai pabalstu izmaksāšanu pat saistībā ar bērna piedzimšanu," teica Tīmane.

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs gatavojas nosūtīt vēstuli Rīgas domes vadībai ar aicinājumu piešķirt policistu ģimenei prēmiju, lai sveiktu viņus ar kuplo ģimenes pieaugumu.

Kā ziņots, Rīgas Dzemdību namā vakar ir piedzimuši trīnīši - meitene un divi puisīši. Bērnu māte Viktorija Buivide un jaundzimušie jūtas labi un nedēļas nogali pavadīs stacionārā.

Pēdējos gados Rīgas domes institūcijās šī ir otrā ģimene, kurā dzimuši trīnīši. Pirms pieciem gadiem februārī trīs meitiņas nāca pasaulē pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktora vietnieka Ulda Zommera ģimenē. Toreiz Rīgas dome kuplajai ģimenei pasniedza 2000 latu dāvinājumu.

Kā sacīja Labklājības ministrijas pārstāve Marika Kupče, ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, valsts jau vairāk nekā desmit gadus izmaksā vienreizēju pabalstu, un pa šiem gadiem pabalsta apmērs ir audzis. 2004. un 2005.gadā pabalsta apmērs bija 3000 latu, 2006.gadā to paaugstināja līdz 5000 latu, bet kopš 2008.gada pabalsts ir 6000 latu. Sākotnēji par pabalsta piešķiršanu tiek sagatavots rīkojums, un tad par pabalsta piešķiršanu lemj valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas