Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas ūdens šonedēļ reģistrēs uzņēmumu Aqua Riga

Trešdien, 23.augustā SIA Rīgas ūdens meitasuzņēmums SIA Aqua Riga plāno iesniegt dokumentus Uzņēmumu reģistrā. Tas nozīmē, ka tuvāko divu nedēļu laikā uzņēmums tiks juridiski nodibināts, portālu Diena.lv informēja Rīgas ūdens preses sekretārs Artūrs Mucenieks.

Pēc tam, kad uzņēmums tiks juridiski nodibināts, tiks gādāts par iekārtām, lai uzsāktu ūdens fasēšanu. "Optimistiskā prognoze ir tāda, ka šī gada beigās patērētāji veikalos varēs iegādāties Aqua Riga fasēto ūdeni," sacīja A.Mucenieks. Pēc tam tikšot domāts arī par eksporta iespējām.

Rīgas ūdens pārstāvjiem iepriekš bijis daudz diskusiju ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, kā arī Konkurences padomes pārstāvjiem, kuru laikā saņemts arī daudz pretenziju. Tai pat laikā secināts, ka uzņēmumam juridiski ir tiesības pastāvēt, skaidro A.Mucenieks. 

Augusta sākumā noslēdzās Rīgas ūdens izsludinātais konkurss uz Aqua Riga valdes locekļa amatu, kurā uzvarēja Ineta Zalāne. Uz šo vakanci konkursā bija pieteikušies deviņi pretendenti. I.Zalāne beigusi Latvijas Universitāti Tiesību zinātņu specialitātē un darba pieredzi guvusi vairākos vadošos amatos lielos uzņēmumos, portāls Diena.lv uzzināja Rīgas ūdenī.

Jau ziņots, ka Aqua Riga pamatkapitālā tikšot ieguldīti 100 tūkstoši latu no Rīgas ūdens, kā arī papildus ņemts 300 tūkstošus latu liels aizdevums bankā. Rīgas vicemērs Andris Ameriks skaidroja, ka netiks izmantota no iedzīvotājiem iekasētā nauda par ūdens tarifiem, bet  izmantoti līdzekļi no Rīgas ūdens sniegtajiem blakus pakalpojumiem jeb līdzekļiem, kas iegūti  no pašvaldības uzņēmumam piederoša īpašuma.

Tāpat vēstīts, ka aptaujātie dzeramā ūdens ražotāji iepriekš pauduši viedokli, ka Rīgas ūdens jaunais dzeramā fasētā ūdens projekts pašreizējās lielās konkurences apstākļos nebūs ne reāls, ne saprātīgs.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma Rīgas ūdens plānus iesaistīties fasētā ūdens tirgū kritizējis arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, norādot, ka valstij un pašvaldībām nav nekādas nepieciešamības veidot jaunus uzņēmumus un konkurēt ar privāto sektoru tajos segmentos, kur veiksmīgi funkcionē tirgus un patērētājiem jau patlaban ir pieejams cenas un kvalitātes ziņā daudzpusīgs piedāvājums.

SIA Aqua Riga nodarbosies ar dzeramā ūdens fasēšanu un realizāciju. Dzeramo ūdeni paredzēts iegūt no SIA Rīgas ūdens īpašumā esošajām ūdensgūtvēm.

Fasēto ūdeni kapitālsabiedrība sākotnēji plāno realizēt deviņos primārajos mērķa tirgos – Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijas ziemeļrietumu reģionā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā un Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas