Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RTU lekcijas līdz oktobra beigām notiks attālināti

Pamatojoties uz pieaugošo saslimstību ar Covid-19 un epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos valstī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) no 8.oktobra līdz 31.oktobrim lekcijas notiks attālināti, liecina universitātes rektora Leonīda Ribicka otrdien izdotais rīkojums.

Rektors šo rīkojumu izdevis pamatojoties uz RTU Krīzes vadības padomes lēmumu, lai RTU nodrošinātu pēc iespējas drošāku vidi studējošajiem.

Lai to īstenotu no 8.oktobra līdz 31.oktobrim lekcijas neatkarīgi no studējošo skaita jānodrošina attālināti, savukārt pārējās nodarbības, piemēram, laboratorijas darbus, praktiskos darbus, kolokvijus, sporta nodarbības un citas nodarbības, kā arī pārbaudījumus, piemēram, kontroldarbus, e-darbu aizstāvēšanu un citus ir atļauts organizēt klātienē, ievērojot visus drošības pasākumus.

Vēl rektora otrdien izdotais rīkojums paredz, ka atrodoties nodarbību telpās un laboratorijās, studējošajiem obligāti jāvelk sejas maska.

RTU aģentūrai LETA skaidroja, ka nodarbības, kurās nepieciešama klātbūtne - inženierzinātņu studentiem ļoti nepieciešamais darbs laboratorijās ar speciālām iekārtām, kā arī praktiskie darbi -, ir atļautas klātienē nelielās grupās, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, kā arī ieviešot obligātu sejas masku lietošanu.

Tāpat universitātē atzīmēja, ka katrā fakultātē ir par Covid-19 jautājumiem atbildīgā persona, kura studentiem un mācībspēkiem sniedz atbalstu ar Covid-19 saistītajos jautājumos.

Līdz šim nodarbības universitātē rudens semestrī notika jauktā režīmā - gan klātienē, gan attālināti, iespēju robežās dodot priekšroku klātienes nodarbībām.

Klātienes nodarbībās notiekot studentu reģistrācija, savukārt telpās esot nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi un papildus tam centralizēti tiek veikta dezinfekcija.

RTU arī klāstīja, ka universitātē labi redzamās vietās izvietota informācija par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, aicinot ikvienu studentu, mācībspēku, darbinieku ikdienā sekot līdzi savam veselības stāvoklim, regulāri mazgāt un dezinficēt rokas, ievērot distancēšanos un visus pārējos Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos piesardzības pasākumus.

Kā ziņots, ministri iestājas pret lielākiem ierobežojumiem Covid-19 apstākļos, vienlaikus mudinot stiprināt epidemioloģiskos drošības pasākums, piemēram, strādājot un studējot attālināti.

Pirmdien valdības ārkārtas sēdē iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) rosināja normatīvajos aktos iekļaut normu, kas rekomendē augstskolām iespēju robežās nodrošināt attālinātu studiju procesu. Ministrs novērojis, ka augstskolu vadība, īpaši tā, kura nodrošina humanitāro priekšmetu apguvi, nevēlas piedāvāt risinājumus attālinātam mācību procesam. Ministrs uzskata, ka daudzi pasniedzēji ir gatavi pasniegt lekcijas, izmantojot digitālās iespējas.

Ja situācija netiks mainīta un auditorijās turpināsies plaša pulcēšanās, tad ir tikai laika jautājums, kad, iespējams, kādā no universitātēm būs saslimšanas gadījumi, prognozēja ministrs. "Es nerunāju par topošajiem mediķiem un speciālām profesijām, bet atvainojiet, es neredzu problēmas studēt politoloģiju un jurisprudenci digitālā platformā," piebilda Ģirģens.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) piebilda, ka pagājušā nedēļā augstskolas tika aicinātas iespēju robežās nodrošināt mācības attālināti. Savukārt izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) atgādināja, ka augstskolām jau augustā tika ieteikts nodrošināt mācību procesu attālināti, tomēr lielākā daļa šo ieteikumu nav ņēmusi vērā.

Vienlaikus Šuplinska informēja, ka IZM patlaban izstrādā grozījumus Izglītības likumā, kurā tiks iekļauta attālinātā mācību procesa definīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas