Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sākta dienesta pārbaude par traģiskajām medībām, kurās piedalījās policijas ģenerālis

Valsts policija (VP) sākusi dienesta pārbaudi par traģiskajām medībām Ropažu novadā, kurās piedalījās VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks, ģenerālis Juris Šulte.

Šajās medībās, kas nedēļas nogalē notika Ropažu novada Stopiņu pagastā, nelaimes gadījumā gāja bojā cilvēks.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apliecināja, ka naktī uz svētdienu notikuma vietā ieradās policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Sākotnēji esot ticis konstatēts, ka personai iestājusies bioloģiska nāve, tomēr vēlāk pēc tiesu medicīnas eksperta veiktās apskates konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, līdz ar to izmeklēšana nekavējoties nodota Iekšējās drošības birojam (IDB). Ja tiks konstatēts, ka amatpersonai ir saistība ar notikušo, par to būs jāatbild likumā noteiktajā kārtībā.

Ņemot vērā, ka izmeklēšanu veic IDB, policijas rīcībā neesot detalizētākas informācijas par notikušo, paziņoja VP. Vienlaikus policijā apstiprināja, ka medībās piedalījies Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Šulte, tomēr patlaban neesot skaidra viņa loma notikušajā, un to skaidros IDB izmeklēšanā.

Par nelaimes gaidījumu medībās VP notiek arī dienesta pārbaude, lai pārliecinātos, vai notikuma vietā policijas amatpersonas ir kvalitatīvi un profesionāli veikušas sākotnējās nepieciešamās darbības.

Par dienestā pārbaudē konstatēto sabiedrība tiks informēta, tiklīdz tas būs iespējams, teikts VP paziņojumā.

Ropažu novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks, kura kompetencē ir arī medību jautājumi, Ainārs Vaičulens (LA) aģentūrai LETA pastāstīja, ka traģiskais negadījums noticis 26.novembrī laikā no plkst.23 līdz 23.30 individuālās medībās.

Sākotnējā informācija liecina, ka trīs mednieki katrs savā tornī, kas atradušies 200 - 400 metru attālumā, gaidījuši dzīvnieku. Vaičulenam sākotnējā informācija bijusi par to, ka kādam no medniekiem tornī kļuvis slikti un viņš miris, taču vēlāk noskaidrojies, ka medniekam tomēr bijusi šauta brūce.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka medībās dzīvību zaudējis uzņēmējs Jānis Garkalns. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Garkalns ir īpašnieks Stopiņu novada Ulbrokā reģistrētajam apsardzes uzņēmumam "Alabais". Tāpat viņš un kādreizējā Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova dēls Ričards Sozinovs ir īpašnieki drošības sistēmu uzņēmumam "Shield Security Group".

Tikmēr Šulte trešdien priekšniecībai paziņojis par došanos izdienas pensijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas