Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

SBRE gatava uzņemties pilnu atbildību par Rīgas pils ugunsgrēkā radītajiem zaudējumiem

Būvkompāniju pilnsabiedrība SBRE, kas iepriekš kategoriski noraidījusi savu vainu Rīgas pils ugunsgrēkā, ir gatava nekavējoties iemaksāt nodrošinājumu 5 miljonus eiro par visiem Rīgas pilij pērn jūnijā ugunsgrēkā nodarītajiem zaudējumiem, tādejādi apliecinot gatavību uzņemties pilnu atbildību par Rīgas pils ugunsgrēku, ja tiesa par vainīgajiem atzīs tieši būvnieku, informē pilnsabiedrība SBRE.

"Pilnsabiedrība SBRE atkārtoti apliecina, ka ir ieinteresēta objektīvā izmeklēšanas procesā un pēc iespējas ātrākā patiesības noskaidrošanā. Kā jebkurā tiesiskā valstī, arī Latvijā tikai tiesa varēs nolemt, kura eksperta sniegtais slēdziens ir visprecīzākais un kurai no iesaistītajām pusēm ir jāuzņemas atbildība par notikušo ugunsnelaimi. Ja tiesa atzīs SBRE kā ģenerāluzņēmēja vainu notikušajā, uzņēmums ir gatavs uzņemties pilnu atbildību," pausts pilsabiedrības paziņojumā.

Jau ilgāku laiku neizprotamu iemeslu dēļ kavējoties Rīgas pils rekonstrukcijas darbi, un tas turpina apdraudēt Rīgas pils kā starptautiskas nozīmes kultūrvēsturiska mantojuma saglabāšanu. Kopš 2013.gada rudens netiek apstiprinātas Svētku zāles pastāvīgo jumta konstrukciju izbūves izmaksas, lai arī izmaksu aprēķins pasūtītājam tika iesniegts jau pērnā gada 27.decembrī, tomēr joprojām nav saskaņots. Tas kavē secīgos darbus – iekšējo apdari, restaurāciju, līdzīga ir situācija ar konstrukciju žāvēšanas un dezinficēšanas darbiem0, norāda SBRE.

Jau vēstīts, ka Rīgas pils ugunsgrēku izraisīja bezatbildīga strādnieku rīcība, atsaucoties uz izmeklēšanas informāciju.

Ugunsgrēka dienā virs Svētku zāles pils bēniņos sagrieztas vecās ventilācijas caurules, un kāda dzirkstele izsaukusi uzliesmojumu. Celtnieki ugunsgrēku apdzēsa, izmantojot divus ugunsdzēšamos aparātus, taču ugunsgrēka vietu neviens nepalika uzraudzīt, kā arī par notikušo netika informēta Militārā policija.

Izmeklētāji vēlāk atklājuši, ka pils bēniņos mētājušies žāģi, kas tika izmantoti cauruļu zāģēšanai, kā arī izlietotie ugunsdzēšanas aparāti.

Visticamāk, drīzumā pret vainīgajiem tiks celta prasība par zaudējumu atlīdzināšanu. Pils rekonstrukcijas ģenerāluzņēmējs ir pilnsabiedrība SBRE, kas līdz šim kategoriski noraidījusi savu vainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas