Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Šenkmans: Jūrmalas domes lēmums vēl negarantē, ka Jaunais vilnis notiks Jūrmalā

Lai starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis notiktu Jūrmalā, vēl nepieciešams parakstīt vairākus līgumus, līdz ar to ceturtdien Jūrmalas domes pieņemtais lēmums negarantē, ka konkurss notiks Jūrmalā.

Jaunā viļņa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans norāda, ka darbs pie līgumu slēgšanas vēl ir priekšā, jo nepieciešams parakstīt trīspusējo līgumu starp konkursa organizatoriem, Jūrmalas domi un Dzintaru koncertzāli, kā arī atsevišķu līgumu starp organizatoriem un koncertzāli.

Šenkmans ceturtdien vēl nevēlējās komentēt, cik liela ir varbūtība, ka Jaunais vilnis arī šogad notiks Jūrmalā, jo tas tiks paziņots preses konferencē pirmdien, 12.martā.

Šenkmans uzsvēra, ka konkursa rīkotāji cer sagaidīt no Jūrmalas domes nopietnāku attieksmi un nevar salīdzināt, kā citās pilsētās tiek finansēti valsts mēroga festivāli un kā tas notiek Jūrmalā. Tāpat ir nepieciešams steidzami veikt Dzintaru koncertzāles rekonstrukciju, lai tā atbilstu pasākuma līmenim, taču Jūrmala jau desmit gadus neko nevēlas darīt, piebilda konkursa rīkotāju pārstāvis.

Tieši koncertzāle ir viens no iemesliem, kāpēc tiek vērtēta iespēja konkursu rīkot citās pilsētās. Šenkmans nevēlējās nosaukt, kuras vēl pilsētas tiek vērtētas, taču tās visas ir pazīstamas pilsētas. Ja konkurss vairs netiktu rīkots Jūrmalā, visticamāk, tas vispār nenotiktu Latvijā, ņemot vērā attieksmi pret rīkotājiem pēdējos divos mēnešos, sacīja Šenkmans.

Taču patlaban Jūrmalas dome mēģina uzlabot attiecības un ceturtdienas lēmums apstiprina, ka Jūrmala ir gatava parakstīt līgumu par konkursa rīkošanu, uzskata Šenkmans.

"Jūrmalas dome pieņēma lēmumu, kuru es tulkoju šādi - labāk būt veselam un bagātam nekā slimam un nabagam," teica konkursa rīkotāju pārstāvis. Jau ziņots, nākamajā nedēļā konkursa Jaunais vilnis rīkotāji oficiāli nāks klajā ar paziņojumu par konkursa norisi un, iespējams, tad arī visas puses varētu parakstīt sadarbības līgumu par konkursa norisi Jūrmalā.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis norāda, ka ir par 99% pārliecināts, ka Jaunais vilnis Jūrmalā un Latvijā šovasar notiks. Jūrmalas dome ceturtdien nolēma pilnvarot Truksni parakstīt trīspusējo sadarbības līgumu starp Jūrmalas domi, Dzintaru koncertzāli un koncerta organizatoriem SIA Dzintara disks. Sadarbības līguma termiņš ir viens gads.

Patlaban biļešu iepriekšpārdošana uz konkursa Jaunais vilnis pasākumiem ir pārtraukta. Konkurss Jūrmalā šovasar iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas