Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siliņa: Valstīm kopīgi jāvēršas pret SOK lēmumu par agresorvalstu sportistu dalību olimpiskajās spēlēs

Latvijai un citām valstīm būtu kopīgi jāvēršas pret Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem kā neitrāliem atlētiem piedalīties 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa pauda nožēlu par minēto SOK lēmumu, sacīdama, ka tas Latvijas sportistus nostāda sprieguma situācijā. "Es nedomāju, ka viņiem būtu bijusi jāizdara tā izvēle. Es būtu cerējusi, ka starptautiskās organizācijas pašas spēj izdarīt šādas izvēles," sacīja premjere.

Valdības vadītāja informēja, ka par nepatīkamo SOK lēmumu notiek konsultācijas gan ar Skandināvijas valstīm, gan ar Poliju un Ukrainu. Jo vairāk valstis šajā jautājumā ieņems kopīgu pozīciju, jo spēcīgāks būs SOK adresētais vēstījums, uzskata Siliņa.

Ministru prezidente konkrēti neatbildēja, kad būs skaidrs, ko Latvija un citas valstis tālāk iesāks šajā jautājumā, taču viņa pauda cerību, ka varbūt SOK, redzot vairāku valstu neapmierinātību, pati mainīs savu lēmumu.

LETA jau ziņoja, ka SOK piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Jautājumā par 2024.gada olimpiskajām spēlēm Parīzē Latvija, pirmkārt, gaidīs pašas Ukrainas viedokli un lēmumu par tālāko rīcību, aģentūru LETA iepriekš informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

IZM skaidro, ka pašlaik esot iespējami dažādi rīcības scenāriji. Publiskā telpā kā viens no risinājumiem ir izskanējis panākt, lai SOK atceļ savu lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas